Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Winnend Jong Ajax op matchpoint voor titel Jupiler League

Jong Ajax bewees zichzelf vrijdagavond een uitstekende dienst door de volle winst te pakken bij FC Volendam. In het Kras Stadion was het lang spannend, maar invaller Kaj Sierhuis bezorgde zijn ploeg met een late treffer de 1-2-zege. Daarmee kwam Jong Ajax op matchpoint voor het kampioenschap in de Jupiler League.

20 april 2018 - 21:48
UsershyraDesktopajax_dataimagesc2f19e60986feaf3fa750d9dc226547c_normal
Dani de Wit kan juichen na zijn openingstreffer. © Pro Shots

Door Floris Roos

De kampioensschaal werd al ruim voor het Noord-Hollandse onderonsje gesignaleerd in het vissersdorp. De KNVB nam het zilverwaar puur voor de zekerheid mee, want Jong Ajax kon in het meest gunstige geval kampioen worden.

Daarvoor moesten de mannen van Michael Reiziger in elk geval zelf winnen in het knusse Kras Stadion. Daarnaast was een verliespartij van Fortuna Sittard en puntverlies van NEC noodzakelijk voor een Amsterdams kampioenschap. Al snel bleek dat die ploegen niet meewerkten aan een vervroegd feestje in de hoofdstad en dat Jong Ajax het op zaterdag 28 april op De Toekomst moet afmaken tegen MVV.

Dennis Johnsen had binnen tien minuten al tweemaal kunnen scoren, maar de Noor kwam een teen tekort bij een lage voorzet van Che Nunnely en schoot de bal vervolgens bij zijn tweede grote kans veel te wild de tribunes in. Weer wat later gaf Teun Bijleveld een uitstekende voorzet op Mateo Cassierra, maar ook de Colombiaan had het vizier niet op scherp en verprutste een goede mogelijkheid om raak te koppen.

Zo verzuimde Ajax snel op voorsprong te komen, maar na dik een half uur vond Dani de Wit het wel welletjes allemaal. De middenvelder werd weggestuurd door Cassierra en schoot de bal onberispelijk en kiezelhard achter doelman Hobie Verhulst: 0-1. Ook het juichen van De Wit was om door een ringetje te halen en de opluchting was goed zichtbaar. Zo leek er allemaal niets aan de hand voor de ploeg van Michael Reiziger.

Maar de opluchting was van korte duur, want op slag van rust kwam de thuisploeg uit het niets op gelijke hoogte door een lage schuiver van Gerry Vlak. Zo kon Jong Ajax weer opnieuw beginnen. Doelman Dominik Kotarski viste de bal uit zijn net en op dat moment klonk ook gelijk het fluitje voor de rust. Het was aan Reiziger om zijn mannen in de kleedkamer scherp te krijgen voor het tweede bedrijf.

In de tweede helft stichtten de Jong Ajacieden nog maar weinig gevaar. Gezien de tussenstanden elders, bracht Reiziger met Kaj Sierhuis een extra spits en haalde hij Terry Lartey Sanniez naar de kant. Die omzetting bleek goud waard toen Nunnely vanaf rechts mocht voorzetten. Goudhaantje Sierhuis prikte de bal tot opluchting van al zijn ploeggenoten binnen: 1-2.

Zaterdag 28 april speelt Jong Ajax de laatste wedstrijd, thuis tegen MVV. Op De Toekomst kan de ploeg van Reiziger dan echt kampioen worden, waardoor er alsnog een schaal in Amsterdam terecht komt. Het zou een bijzonder knappe prestatie zijn.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >