Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Volste vertrouwen Overmars in lange termijn onder Ten Hag

Het zijn geen roerige dagen bij Ajax, maar roerige weken en zelfs maanden. Het seizoen is mislukt. En niet te zuinig ook. En dus wordt er gekeken naar de mensen die de leiding hebben, onder wie Marc Overmars. Hij heeft het volste vertrouwen in Erik ten Hag.

20 april 2018 - 13:38
UsershyraDesktopajax_dataimages9b33b9682c8e863c2df7de7c0258a528_normal
Als de lens zich op bestuurders richt, is de aanleiding meestal slecht. © Pro Shots

Op voorspraak van Overmars werd Ten Hag in de winterstop aangesteld als opvolger van Marcel Keizer, die al snel het veld moest ruimen. Achteraf kun je concluderen dat Keizer nooit een eerlijke kans heeft gekregen en het vertrouwen al snel weg ebte.

Hoe anders is dat drie teleurstellende maanden onder Ten Hag verder. De tijd die Keizer niet kreeg, is wel gereserveerd voor de nieuwe trainer, zo blijkt uit een vraaggesprek van Fox Sports met de directeur voetbalzaken.

“De trainer is het eerste aanspreekpunt en daarna ben ik dat misschien, maar Erik gaat hartstikke goed. Je moet hem de tijd geven om zijn eigen elftal te bouwen dat heeft hij hiervoor ook goed gedaan. Het gaat hem lukken, met onze steun, ik sta absoluut achter hem,” aldus Overmars.

“Ik geloof in de lange termijn met Erik en sta er honderd procent achter. We krijgen het ook wel weer op de rit,” belooft Overmars, die lijdzaam moet toezien dat Ajax al een jaar of vier naast alle mogelijke prijzen grijpt. Een uitschieter op Europees platform is niet genoeg.

Als het onder Ten Hag niet beter gaat, kun je wel naar de zoveelste trainer kijken, maar dan komt ook het functioneren van Overmars ter sprake. De directeur maakt zich op voor een drukke zomer, waarin de selectie een flinke renovatie moet ondergaan.

“Drie maandjes! Erik is drie maanden bezig en we kunnen niet aan de gang blijven, toch? In eerste instantie richten we ons op de lange termijn, daar gaan we voor. Die termijn begin in de zomer, als we hopelijk de play-offs halen om de Champions League, en het elftal klaar moet zijn. Er is ook voor mij een taak weggelegd. Ajax moet met een zo goed als compleet team voor de dag komen en zo weinig mogelijk spelers de deur uit laten gaan.”

Overmars voegt nog wel toe dat hij heus niet te beroerd is om grondig te evalueren. Wat ging er wel goed, wat ging er niet goed en moet er dus absoluut beter? Een ding bestrijdt hij sowieso en dit betreft de bewering dat er geen kapitaal op het veld staat.

“Het is les één in het leven en de opvoeding om naar jezelf te kijken. Als je kijkt naar de kwaliteit van het elftal, dan is dat echt wel aanwezig. Als er nog meer ervaring bij moet, moeten we ook kijken: waar staat Ajax voor? De jeugd een kans geven kost soms punten en daar moeten we kritisch naar kijken. Moet er meer ervaring bij? Een speler van 25 erbij halen, zegt ook niet alles.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >