Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vijf zaken die opvielen bij Ajax - Heracles Almelo

Ajax heeft tegen Heracles Almelo gedaan wat het moest doen. De Amsterdammers wonnen moeizaam, maar meer dan verdiend met 1-0 (Neres). Vijf zaken die ons opvielen in een matig gevulde Arena.

08 april 2018 - 18:39
UsershyraDesktopajax_dataimages942a2ad1c4536b2fe822898e8e4b8df9_normal
Strijd op het middenveld. Schöne en Van de Beek houden Kuwas van de bal. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Fris maar moeizaam
Donny van de Beek meldde ons vorige week in Groningen dat Ajax frisser op het veld zou staan tegen Heracles Almelo. Na de eerste helft konden we inderdaad niet anders concluderen. Na het rustsignaal van de naar beide partijen matig fluitende Bas Nijhuis zochten de Ajacieden onder applaus en gefluit de kleedkamer op. Begrijpelijk, want Ajax verzuimde de wedstrijd al voor de thee te beslissen.De ploeg van Erik ten Hag speelde dwingend en overtuigend, maar kansen voor Donny van de Beek (paal), Rasmus Kristensen (kruising), Klaas Jan Huntelaar en Matthijs de L

igt (kopbal) en schoten van Justin Kluivert, Lasse Schöne en David Neres bleven onbenut. Ajax speelde dwingend, overtuigend en was op drie counters van de Almeloërs na oppermachtig. Daarbij had Ajax geluk dat Nijhuis een duel tussen Kristensen en Kuwas in het Amsterdamse strafschopgebied onbestraft liet. Na rust herhaalde het spelbeeld zich, maar wist Neres als enige Ajacied doel te treffen.

Genieten van Ziyech
De eerste acties van een speler zijn vaak bepalend voor de relatie met de fans gedurende de wedstrijd. Wat dat betreft begon Hakim Ziyech tegen de Heraclieden prima. Al vrij vroeg in de wedstrijd dolde hij twee opponenten, terwijl de bal stil op het veld bleef liggen. De Marokkaan stuurde zijn tegenstanders puur met schijnbewegingen het bos in. Vervolgens gaf de middenvelder vier strakke crosspasses op Justin Kluivert (2), David Neres en Nicolas Tagliafico en bediende hij in een spaarzame Ajaxcounter Neres met een splijtende, op de centimeter nauwkeurige, strakke en snelle dieptepass. Ziyech stond ook aan de basis van de openingstreffer. Met een fraaie assist (zijn dertiende van dit seizoen) bediende hij Neres op maat.

Vleugelflitser De Ligt
Matthijs de Ligt voetbalt vooral vooruit. Zo ook na een afgeslagen corner halverwege de eerste helft. De robuuste verdediger rende richting zijlijn om de bal binnen te houden. Waar vervolgens een balletje terug op Tagliafico voor de hand leek, draaide De Ligt zich verrassend langs zijn tegenstander om de bal vanaf links met links voor te geven. De offensieve dadendrang van de aanvoerder leverde hem als beloning een hoekschop op.

De rentree van Dolberg
Natuurlijk klonk er gejuich voor Kasper Dolberg. De Deen, die in de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Willem II geblesseerd raakte, zat tegen Heracles Almelo voor het eerst weer eens op de bank en kreeg een mooi onthaal van de Ajaxfans. De aanvaller is begrijpelijkerwijs nog niet wedstrijdfit, maar kreeg ondanks een magere 1-0-voorsprong nog een kleine tien minuten speeltijd als vervanger van Huntelaar. Te weinig om te schitteren, maar Dolberg in Ajaxtenue haalde bij menig Ajacied warme herinneringen op.

Kwartet beschikbaar voor PSV-uit
Ajax moet volgende week winnen in Eindhoven en mag in ieder geval niet verliezen van de koploper, die in dat geval verzekerd is van de landstitel. Dus was het voor het op ‘scherp staande’ kwartet Ziyech-Huntelaar-Van de Beek-Tagliafico zaak geen gele kaart te pakken tegen Heracles. Dat lukte, waardoor allen mits gevrijwaard van blessures aan de aftrap kunnen verschijnen in de topper waarin Ajax zijn laatste kans moet grijpen. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >