Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vier zaken die opvielen bij FC Groningen - Ajax

Ajax is moeizaam uit de interlandperiode gekomen. Tien Ajacieden kwamen in en tegen Groningen met de schrik vrij: 1-2. Vier zaken die ons opvielen.

01 april 2018 - 16:32
UsershyraDesktopajax_dataimagesedcab4295bd363101b341943029c568a_normal
Huntelaar viert opgelucht feest met de 1100 meegereisde Ajacieden. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Matig Ajax pakt volle buit
Slecht spelen en toch winnen. Nomaliter zou je zeggen dat je dan kampioen kunt worden. Wie Ajax in Groningen negentig minuten heeft zien acteren, hoeft zich echter geen illusies te maken. De Amsterdammers speelden zonder gif, maar wonnen dankzij een late treffer van Klaas-Jan Huntelaar.

Captain Veltman ziet rood
Joël Veltman kende geen al te gelukkige terugkeer in het keurkorps van Erik ten Hag. De veelbesproken verdediger liet Mimoun Mahi na ruim een kwartier te eenvoudig voorzetten bij de Groningse 1-0 en niet veel later veroorzaakte Veltman een strafschop na een handsbal. De gifbeker moest voor de verdediger helemaal leeg, want in de slotfase van het duel kreeg Veltman zijn tweede gele kaart na een overtreding op Tom van Weert. Veltman mist daardoor de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.

Onana houdt Ajax in de wedstrijd
Ajax speelde in Groningen wellicht zijn meest slechte eerste helft in dit seizoen. De Amsterdammers werden door een feller strijdend Groningen afgetroefd en legden zelf uiterst traag spel op de grasmat. Dat de ploeg na rust nog terug in de wedstrijd kon komen, was vooral te danken aan enkele fraaie reflexen van Andre Onana. De Kameroener stopte bij een 1-0-achterstand een strafschop en stond daarna nog twee keer zijn mannetje op de doellijn.  

Zeefuik versus Kluivert
Vooraf verheugden we ons op de duels tussen Justin Kluivert en Deyovaisio Zeefuik en in het begin van de wedstrijd vlogen de vonken er tussen de twee bij vlagen af. De Ajaxhuurling kleunde er vanaf het eerste fluitsignaal vol in. Gaandeweg het duel zagen we echter steeds minder duels. Kluivert haalde na rust zijn gram door bij zijn opponent weg te sluipen en de voorzet van Ziyech beheert tegendraads in te koppen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >