Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van de Beek wil zich niet verstoppen, maar geeft grens aan

Niemand zal na de winst op VVV-Venlo (4-1) slingers ophangen, maar het brengt Ajax voor nu even in ietwat rustiger vaarwater. Zeker na een roerige week met de zondag na PSV-uit als absoluut kookpunt. Donny van de Beek verstopt zich niet.

20 april 2018 - 14:14
UsershyraDesktopajax_dataimagesd63ad5b291b6ed05cc64d71ae5ed14ba_normal
'Praten mag, maar je moet spelers niet aanraken,' stelt Donny. © Pro Shots

Na het demasqué in Eindhoven werd de spelersbus van Ajax opgewacht bij de Arena. Een groep boze supporters eiste uitleg en Hakim Ziyech kreeg na uitgestapt te zijn zelfs een duw. Het zijn zaken die niet vrolijk stemmen, maar somber. En er was al zo veel om somber over te zijn dit seizoen.

De spelersgroep kreeg bij de bus nogal wat verwensingen naar zich toe geslingerd. Ook Donny van de Beek kreeg het nodige te horen, zo vertelt hij bij NUsport. “Er werden wat dingen tegen me gezegd, maar ik heb me niet bedreigd gevoeld. Ik lig er ook niet wakker van als iemand tegen me scheldt. Maar als het zo uit de hand loopt als met Hakim, dan is dat absoluut niet goed.”

“Het was niet leuk om mee te maken,” gaat Van de Beek met gevoel voor understatement verder. “Maar ik begrijp wel volkomen dat de frustratie hoog zat bij de fans. Daar moeten wij ons als spelers ook niet voor verstoppen. Iedereen moet en mag zeggen wat hij vindt, maar het is niet goed wat er met Hakim is gebeurd,” herhaalt de middenvelder nog maar eens. “Praten mag, maar je moet spelers niet aanraken.”

Het zorgde al met al voor een rare sfeer in het stadion tijdens het duel met VVV-Venlo. Hoewel veel supporters een keertje oversloegen, hadden de bezoekers die wel aanwezig waren zich voorgenomen om Ziyech te steunen. Applaus rolde van de tribunes op het moment dat de spelmaker in balbezit kwam.

Een klein deel van de supporters op Zuid zong even ‘Ziyech rot op’, maar dit werd al snel gecorrigeerd door de overige supporters op Zuid en de rest van de Arena met het scanderen van Ziyechs naam. De hoofdpersoon in kwestie reageerde verder nergens op en hield zich louter bezig met het spelletje.

Van de Beek denkt echter te weten dat het Ziyech heus goed moet hebben gedaan. “De grote meerderheid juichtte hem toe en dat is positief. Ik heb hem er verder niet meer over gesproken, maar ik denk dat het applaus hem goed heeft gedaan.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >