Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Trotse Nunnely: ‘Kaj schiet die bal er sowieso in’

Jong Ajax zette vrijdagavond in Volendam een reuzenstap naar de titel in de Jupiler League. Door de 1-2-zege kan de ploeg van Michael Reiziger op zaterdag 28 april kampioen worden in de Jupiler League.

20 april 2018 - 23:00
UsershyraDesktopajax_dataimages911572bfef8f64cd258c2d01ca619272_normal
Nunnely bracht Sierhuis vlak voor tijd in stelling voor de 1-2. © Pro Shots

Door Floris Roos

Het was na het laatste fluitsignaal groot feest in de kleedkamer bij de Jong Ajacieden. Oerkreten van vreugde kwamen dwars door de dichte deur heen. De watervlugge en na afloop goedlachse Che Nunnely was in het Kras Stadion van grote waarde met een late assist op goudhaantje Kaj Sierhuis. 

Gefeliciteerd, hoe was de sfeer in de kleedkamer? Ik hoorde flink gejoel.
“Haha, ja, iedereen is natuurlijk echt superblij. We hebben deze drie belangrijk punten gepakt en nu nog eentje… Nog eentje en dan staan we er!”

Dat besef heerst wel echt enorm bij jullie he?
“Ja, zeker wel. Echt waar. Iedereen heeft keihard gestreden deze wedstrijd. Ik ben echt hartstikke trots.”

Het werd nog flink spannend allemaal en jullie moesten tot het gaatje.
“Het werd inderdaad superzwaar, zeker omdat we in de eerste helft onze kansen niet afmaakten. We kregen genoeg kansen, maar de bal ging er maar niet in. De tweede helft was bikkelen. Dat we deze pot dan alsnog binnenslepen, dat zegt ook iets over dit team. We toonden echt karakter, vond ik.”

Wat werd er in de kleedkamer gezegd na afloop?
“Er werd geschreeuwd ‘nog eentje, nog eentje’. Geweldig. Als dat gebeurt, dan staan we er gewoon. In eigen huis nog wel. Iedereen is daar nu vol op gefocust, we gaan er echt vol voor.”

De schaal was al aanwezig in Volendam, maar is het mooier om deze in Amsterdam te kunnen liften?
“Tuurlijk, op De Toekomst, voor eigen publiek. Dat is wat mij betreft inderdaad een nog mooier podium om kampioen te worden. Echt goud.”

Je was belangrijk vanavond, want de assist op Sierhuis kwam van jouw voet.
“Ik zag hem vrijlopen en wist al ‘Kaj schiet ‘m er sowieso in’, dus ik pass die bal en hij tikt ‘m binnen. Ik ben wel blij dat ik weer belangrijk kan zijn met een assist om mijn team te helpen.”

Hoe zie jij jouw nabije toekomst bij Ajax?
“Met zoals het nu gaat hoop ik een keer een kans te krijgen bij Ajax 1. Ik probeer mezelf elke week te bewijzen bij Jong Ajax. Ik moet gewoon zo doorgaan en dan komt die kans vanzelf een keer, maar het zou natuurlijk harstikke mooi zijn als ik een keer beloond wordt.”

Maar eerst zorgen dat er alsnog een schaal naar Amsterdam komt.
“Zeker, zeker, daar gaan we keihard voor knokken!”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >