Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag vindt zichzelf geen norse man: 'Is beeldvorming'

Erik ten Hag moet de tijd krijgen voordat we een goed oordeel over Ajax kunnen vellen. Er wordt soms beter gevoetbald dan ons gevoel zegt. Er is nog een beeld waar de trainer zich tegen verzet. Hij vindt zichzelf geen norse man.

10 april 2018 - 13:11
UsershyraDesktopajax_dataimagesbe6015b4fcbe7c5059ffe6c416cdc3f4_normal
Ten Hag vindt dat er veel misverstanden over zijn persoon bestaan. © Pro Shots

Ten Hag deelde weliswaar gevulde koeken uit toen hij op een persdag jarig was en toen vlogen de vriendelijkheden over en weer, maar de meeste permomenten verlopen een beetje stroef.

Zo was er een kleine aanvaring met een journalist die ‘moeilijk praatte’ over het spel van de buitenspelers en bezorgden verslaggevers en Ten Hag elkaar in aanloop naar Ajax – Heracles kromme tenen met lastige uitlatingen over en weer.

Ten Hag krijgt daardoor het imago aangemeten van een wat norse, stoïcijnse man. Dat beeld vindt hij niet helemaal terecht, lezen we in een artikel in My Arena. Dit is het magazine voor relaties van het stadion dat weldra Johan Cruijff Arena gaat heten.

“Het is allemaal beeldvorming. Er zijn veel misverstanden, maar ik ga me daar niet tegen weren. Hoe meer ik mezelf verdedig, hoe meer aandacht het krijgt,” reageert Ten Hag, die pas na enig aandringen met een voorbeeld op de proppen komt.

“Toen ik bij Ajax kwam, werd gezegd dat ik een verdedigende trainer zou zijn. Dat is echt de grootste onzin die er is. Mijn vorige clubs waren altijd teams die attractief en aanvallend speelden en heel creatief waren,” luidt zijn verdediging.

“Veel spelers hebben een enorme ontwikkeling doorgemaakt en zijn zelfs international geworden. Vaak ook juist de aanvallers.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >