Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag vermoedt dat PSV sowieso bang is voor Ajax

Erik ten Hag lijkt nog steeds het volste vertrouwen te hebben in een kampioenschap van Ajax. De trainer baarde opzien door zowel voor als na de 1-0 tegen Heracles Almelo uit te spreken dat de strijd nog lang niet over is. Ten Hag vermoedt zelfs dat PSV bang is.

08 april 2018 - 20:07
UsershyraDesktopajax_dataimagesd6924ff1812b4f2ae055a7874681074a_normal
Veel Ajaxsupporters zijn niet blij met Ten Hags uitspraken... © Pro Shots

De koploper van de eredivisie beleeft een prachtig seizoen, waarin het stabiel oogt op een manier waar Ajax de laatste jaren slechts van kan dromen. En als het eens tegenzit, wordt ervoor gezorgd dat de scheve situatie weer recht staat.

Dat gebeurde zaterdag bijvoorbeeld tegen AZ. PSV kwam zelfs met 2-0 achter, maar won alsnog met 2-3 en nam een voorschot op de titel. Ajax moet nu winnen in Eindhoven om het kampioensfeestje uit te stellen, maar Ten Hag hoopt op meer.

“Of PSV misschien bang voor ons is? Ik denk niet dat dat een rol speelt,” antwoordt Ten Hag in de microfoon van Fox Sports en dan denk je dat het klaar is, maar nee. Het begint juist pas. “Ik denk dat PSV sowieso wel bang voor ons is. Tuurlijk, dat lijkt me logisch.”

Die logica wordt niet verder uitgewerkt en tijdens zijn analyse in de persbabbel was de trainer alweer een stuk genuanceerder, maar apart zijn de uitspraken wel. Het helpt Ten Hag niet, het helpt Ajax niet en het is vooral reden om de spot te drijven met onze club.

Voor de aftrap van Heracles-thuis was er ook al een wat bijzonder interview tussen Ten Hag en Fox Sports, waarvan de strekking hetzelfde was: er is nog niets gespeeld. “Het wordt steeds moeilijker natuurlijk, maar het is nog niet verkeken,” meldt de coach.

“Zo lang het nog mogelijk is, moet je ervoor gaan. Dit is geen dreun van PSV, het zit er al tijden aan te komen. Het was voor ons beter geweest als PSV gelijkspeelde of verloor, maar ik zeg al weken: als wij met zeven punten achterstand naar Eindhoven gaan, is er nog steeds een kans.”

Ten Hag baseert dit vertrouwen op het programma van PSV, dat na Ajax nog uitduels speelt met Roda JC en ADO Den Haag, om vervolgens thuis tegen FC Groningen af te sluiten. “Er komen voor PSV nog wedstrijden die niet gemakkelijk zijn. Het kan eens verkeerd vallen voor ze, al viel het zaterdag weer goed.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >