Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag over basisplek Mazraoui en niet inbrengen Sierhuis

Erik ten Hag gaf op de rechtsbackpositie tegen AZ (3-0) de voorkeur aan Noussair Mazraoui ten faveure van winteraankoop Rasmus Kristensen. Moeten we hier iets achter zoeken? Nee, de Deen hoeft zich geen zorgen te maken. En hij is niets verplicht naar Kaj Sierhuis.

29 april 2018 - 19:08
UsershyraDesktopajax_dataimages688b1539a4778029839e89d360da9015_normal
Ten Hag vindt niet dat hij iets verplicht is tegenover Sierhuis. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Mazraoui kreeg voor de tweede wedstrijd op rij een basisplaats. Vorige keer op het middenveld, dit keer als rechtsback. Het was tevens de reden om hem niet te laten meespelen in de kampioenswedstrijd van Jong Ajax tegen MVV (2-1).

“Als ik voor de ene speler kies, ben ik niet tegen de ander. Dit had meerdere redenen. ‘Nous’ kan op het middenveld spelen in en 3-4-3 of als rechtsback in een 4-3-3. Daardoor waren we flexibel en konden we variabel spelen.”

Dat de technische staf enthousiast is over de ontwikkeling die Mazraoui doormaakt, is bekend. “Hij heeft gerechtvaardigd waarom hij speelde. Dat is goed om te weten richting de toekomst. Kijk naar Jong Ajax. Het doel van dat elftal is spelers afleveren aan het eerste. Dat is geweldig goed gegaan met het elftal van Michael Reiziger en zijn staf.”

Waar een groot deel van de fans hoopte op het debuut van spits Sierhuis, hield Ten Hag de publiekslieveling op de bank. “Ik heb het niet overwogen. Een aantal spelers liep tegen het eind wel op zijn tandvlees: Wöber, Mazraoui... en Neres was gisteren zelfs nog ziek.”

“Kaj zat met een idee op de bank als we een treffer nodig zouden hebben. Hij is een goalgetter, maar ik ben hem niets verschuldigd,” doelde Ten Hag op de invalbeurt tegen FC Groningen (1-2) die op het laatste moment niet doorging.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >