Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag niet blij met Barcelona-uitje De Ligt en Kluivert

Erik ten Hag heeft met Justin Kluivert en Matthijs de Ligt gesproken over hun korte uitstapje naar Barcelona, kort na de oefenwedstrijden met het Nederlands elftal. De trainer liet het tweetal weten dat hij het liever niet heeft.

09 april 2018 - 15:46
UsershyraDesktopajax_dataimagesdb835edbf57cdc1a3cb4e1ed426b51ff_normal
Ten Hag sprak na Groningen-uit eens goed met De Ligt en Kluivert. © Ajax Images

Ten Hag vertelde eerder al dat hij overwoog om bepaalde vrijheden van Ajacieden in te perken, vooral omdat het hem tegenviel hoe zijn spelers zich presenteerden uit bij FC Groningen. De coach liet toen in het midden welke vrijheden hij wilde opofferen, maar door uitspraken van Kluivert in De Telegraaf worden we al wat wijzer.

“De focus, de aandacht, is na interlands toch even weg. Je geeft de selectie bepaalde vrijheden, maar hoe ze ermee moeten omgaan, is blijkbaar moeilijk,” liet Ten Hag in aanloop naar Heracles-thuis weten.

Hoewel Kluivert in De Telegraaf stelt dat een paar dagen met zijn vader in Barcelona voor hem ook een soort rust is, snapt hij de woorden van zijn trainer wel: “Ik snap zijn punt wel, met vliegen en zo. Dat kost ook energie. De trainer vindt dat wij na duels van Oranje onze rust moeten pakken en dat ga ik vanaf nu doen.”

Kleine Kluivert was samen met De Ligt op bezoek bij zijn vader en halfbroertje Shane. Vader Patrick plaatste op Instagram een gezellige foto van het kwartet, waarna iedereen weer in rep er roer raakte. De Ligt in Barcelona is nou eenmaal een beeld waar we nog even niet aan willen, zeg maar.

Als het aan Ten Hag ligt, gebeurt het ook voorlopig niet meer, weet Kluivert. “De trainer heeft het gewoon liever niet. En dan blijf ik op mijn vrije dagen lekker thuis. Als trainer had ik misschien wel hetzelfde gedacht,” verplaatst de aanvaller zich verstandig in de positie van Ten Hag.

 

Having lunch with the boys #qualitytime❤️

Een bericht gedeeld door Patrick Kluivert (@patrickkluivert9) op

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >