Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag houdt wel/niet rekening met bijtekenen Kluivert

Justin Kluivert mag na het maken van doelpunten graag op het Ajaxlogo wijzen en er kusjes op geven, maar wij zouden het veel mooier vinden als de jonge aanvaller een klap geeft op een langer verblijf in Amsterdam.

26 april 2018 - 15:05
UsershyraDesktopajax_dataimages21039b89c408e53217b5005bebbec511_normal
Kluivert wijst graag op het Ajaxlogo, dus teken gewoon bij joh! © Ajax Images

De Ajacied is ook dit seizoen meer dan eens een genot om naar te kijken en laat regelmatig weten dat hij nog veel kan leren bij Ajax. Desalniettemin komen zijn zaakwaarnemer Mino Raiola en Marc Overmars niet tot een hernieuwd contract waaronder kleine Kluivert een krabbel kan zetten.

De achttienjarige vleugelspeler beschikt over een contract tot de zomer van 2019. Ajax zou hem maar wat graag langer binden, maar tot nu toe komen beide partijen er maar niet uit. Het is de vraag waar de schoen nou precies wringt, want je zou in het geval van Kluivert zeggen dat hij met een basisplaats prima op zijn plek is bij Ajax.

Maar hoe langer de krabbel op zich laat wachten, hoe meer Ajax moet nadenken over wat te doen als Kluivert besluit zich niet langer te binden. Ten Hag ging tijdens zijn persbabbel in aanloop naar AZ-thuis in op de situatie: “We moeten er rekening mee houden dat hij niet gaat bijtekenen. Wij willen heel graag dat hij wél bijtekent, daar gaan we nu nog wel vanuit,” klonk het ietwat tegengesteld.

Het is de vraag wat Ajax doet als Kluivert en Raiola met elkaar besluiten om niet bij te tekenen. Gaat de tiener dan per direct de etalage in? Komt hij dan komend jaar op de bank? Of wil Ten Hag hem evengoed gebruiken volgend seizoen, met het risico dat hij volgend jaar gratis de deur uitloopt...

Het is allemaal afwachten. Ten Hag is in elk geval tevreden over de speler Kluivert. “Hij ontwikkelt zich heel erg goed. We moeten ook niet vergeten dat hij nog A-junior is. Hij is nog zo jong, hij kan nog heel veel stappen maken. Nog meer rendement, meer goals en assists. Ook zou hij in grote wedstrijden vaker zijn stempel kunnen drukken,” stelt de trainer die snapt dat zijn pupil interessant is voor andere clubs. “Dat is een open deur intrappen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >