Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax stabiel maken is nu Ten Hags grote uitdaging

Natuurlijk past de tweede plek niet bij een club als Ajax. Ook niet na met 3-0 te winnen van AZ. Maar volgens een realistische Erik ten Hag was het dit seizoen het hoogst haalbare voor de Nederlands recordkampioen.

29 april 2018 - 18:21
UsershyraDesktopajax_dataimages324a281e16b3b9df65e0a969021f993d_normal
Ten Hag was tevreden over het vertoonde veldspel tegen AZ. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Ten Hag begon zijn analyse met een compliment aan het adres van zijn collega John van den Brom. “AZ heeft een geweldig seizoen gespeeld, maar wij waren wel duidelijk de bovenliggende partij. Ik heb genoten van het collectief en een aantal individuen. We drongen aan, kregen enkele goede kansen en maakten een heel goede goal. Alle drie de doelpunten waren plaatjes. Dan zie je wat voor talent er in deze groep zit.”

Ten Hag stipte daar meteen het probleem van dit seizoen aan. Ajax beschikt over een talentvolle selectie, maar de Ajacieden lieten het te vaak afweten. “We waren niet stabiel. Dat wordt de uitdaging naar volgend seizoen toe. Een stabiel elftal neerzetten dat tegenstanders zijn wil kan opleggen.”

De 3-0-overwinning levert Ajax de tweede positie in de eredivisie op. “Als je geen eerste meer kunt worden, moet je dat pakken. We spelen nu voorronde-Champions League. Dat was toch ook ons doel, maar als Ajax zijnde wil je altijd nummer een zijn. Dat zal ook volgend seizoen weer het streven zijn.”

Een verklaring voor het sportieve eindresultaat had Ten Hag wel paraat. “Toen ik net tekende viel Kasper Dolberg weg. We speelden wedstrijden zonder spitsen, Frenkie de Jong viel in een cruciale fase weg. Net op een moment dat we wat stabiliteit hadden. We kenden ontzettend veel blessureleed en raakten vaak de paal en lat.”

“Dat zijn allemaal zaken die niet meezitten, terwijl in een titelrace in april alles moet meezitten. Daarnaast moeten we natuurlijk ook de credits aan PSV geven. Alles bij elkaar opgeteld was de tweede plek het maximaal haalbare.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >