Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag had supporters wel wat meer doelpunten gegund

Erik ten Hag keek na de moeizame winst op Heracles Almelo (1-0) desgevraagd meer voor- dan achteruit. De opdracht in Eindhoven is duidelijk: Ajax moet en zal ten koste van alles zegevieren.

08 april 2018 - 21:25
UsershyraDesktopajax_dataimagese7d47f116785196337bfa13eae8144d4_normal
Heracles-thuis werd geheel onnodig een spannende wedstrijd... © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Met nog vier resterende competitieduels en een achterstand van zeven punten op koploper PSV weet Ajax wat het zondag in Eindhoven te doen staat: PSV moet verslagen worden. Oftewel Ajax moet winnen, zoals het dat eigenlijk al het gehele seizoen moet doen in de achtervolging op de Brabanders.

Ten Hag besteedde op de persconferentie meer tijd aan de vooruitblik op de kraker in Eindhoven dan zijn wedstrijdanalyse. Waar hij voor de camera’s direct na de wedstrijd de vraag kreeg of PSV bang moest zijn voor Ajax (en Ten Hag antwoordde dat PSV dat sowieso wel zal zijn) klonk hij voor de schrijvende pers wat genuanceerder.

“Zolang je een kans hebt, moet je er voor gaan. Na onze wedstrijd tegen Vitesse heb ik al gezegd dat we van wedstrijd naar wedstrijd moeten kijken. Als we met zeven punten achterstand naar PSV gaan en we dat daar kunnen terugbrengen tot vier, zit er nog steeds een kans in. Het wordt een mooi potje, een fantastische strijd, denk ik. We moeten vol voor de winst gaan. Dat is het enige waar we wat aan hebben.”

Over de wedstrijd tegen Heracles Almelo (alleen David Neres trof doel) was hij kort maar krachtig. “We hebben ons werk vandaag goed gedaan, maar misten te veel kansen. We speelden van meet af aan een hoog tempo, kregen veel kansen uit open spel en spelhervattingen."

"We waren alleen niet voldoende doelgericht om het verschil eerder en groter te maken. We hadden er graag meer gemaakt. Ook voor het publiek. Daar gaat het uiteindelijk om. Je wilt winnen en ook met mooi voetbal. Zeker als je de hoeveelheid kansen ziet.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >