Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag erg tevreden over zijn besluit Siem in te brengen

Erik ten Hag heeft er goed aan gedaan om Siem de Jong binnen de ploeg te brengen, aldus Erik ten Hag. De trainer zag Ajax tegen FC Groningen een achterstand ongedaan maken en met 1-2 alsnog aan het langste eind trekken en dit alles was onder meer te danken aan Siems invalbeurt.

01 april 2018 - 21:19
UsershyraDesktopajax_dataimagesf6233250e44307b8251d21663e8f657b_normal
Hier is de wissel in de maak die van groot belang is voor de uitkomst. © Pro Shots

Het leek werkelijk nergens op wat Ajax in en tegen Groningen liet zien. Het spel was niet om aan te gluren, er nam niemand initiatief en er zijn spelletjes tafelvoetbal waar meer diepgang zichtbaar is. Maar toen werd Lasse Schöne naar de kant gehaald en Siem erbij gezet.

Ten Hag verklaart tegenover Fox Sports dat Ajax snelheid miste, maar is het dan niet raar om juist Siem in te brengen? “Dat vind ik niet,” aldus de trainer. “Er moest druk komen op de opbouw van Groningen. Dat ten eerste en dankzij Siem was dat bewerkstelligd. Verder kregen we vanaf toen Ziyech tussen de linies, inclusief loopacties in de tweede lijn van Siem.”

“Neres kwam voorin rondom Huntelaar te spelen, alleen maar om twijfel te zwaaien bij de defensie. Donny kan als een kameleon op veel verschillende posities spelen. Het was een heel goede wissel en daardoor kantelde de wedstrijd,” herhaalt Ten Hag ongevraagd nog maar eens.

Hij vreesde vooraf al voor een moeilijke middag en omschrijft Groningen-uit zelfs als cruciaal. Het is ons niet helemaal duidelijk waarom, wel waardoor: omdat er veel internationals uitvlogen met hun land en pas net weer terug zijn, zo stelt Ten Hag.

Ook weet de coach wat er beter moet. “We waren in de eerste helft heel matig aan de bal. We kwamen moeilijk onder de druk van Groningen uit, wat we normaal wel kunnen. We moeten dominanter zijn in de opbouw, maar kregen het niet voor elkaar. We waren te traag in onze handelingen, daardoor kwamen we onder druk.”

“We voerden slechte counters uit, vanwege slechte loopacties en slechte keuzes aan de bal. We mogen echt blij zijn dat het bij rust maar 1-0 stond. Daarna ging het beter, maar nog steeds moeizaam. We keerden de wedstrijd, ook door een wissel, kregen Groningen onder druk, grip op het duel, kansen en keerden de zaak. Dat is een compliment richting de groep.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >