Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag en Ajax maken deze zomer jacht op verdedigers

Het lijkt erop dat Ajax in alle linies een versterking kan gebruiken, maar vooral achterin moet er wat gebeuren. De club zit niet ruim in de verdedigers en deze zomer wordt het er niet beter op. Erik ten Hag stelt dat de laatste linie als ‘aandachtsgebied’ geldt.

26 april 2018 - 15:22
UsershyraDesktopajax_dataimagesa0efa0652d2c6df5638b22fca6de9389_normal
Ten Hag beschikt volgend seizoen over een flink gewijzigde selectie. © Pro Shots

De Ajacieden speelden tegen VVV-Venlo met slechts drie verdedigers en dit had er ook een beetje mee te maken dat er niet veel meer verdedigers beschikbaar zijn. Veltman en Viergever zijn geblesseerd, De Jong en Sinkgraven eigenlijk middenvelder.

Verder hebben de dure aankopen Kristensen en Orejuela nog niet kunnen overtuigen, terwijl De Ligt best wel eens een transfer kan maken naar een grote club. Wij van Ajax Life vroegen ons af: moet er verdedigend niet iets bij? “Dat nemen we zeker mee,” reageert Ten Hag.

“De verdediging zal zeker een aandachtsgebied zijn,” aldus de trainer. Ga nu niet direct met z’n allen roepen dat dit het zoveelste bewijs is dat Ten Hag verdedigend denkt, want Ajax kan moeilijk zonder goede defensie aantreden.

Bovendien zijn er wel meer plannen op transfergebied, zo kondigt Ten Hag alvast aan. Al wil hij niet te veel verklappen. “We zijn nu nog met dit seizoen bezig, dus dit is geen goed moment om naar buiten te brengen op welke posities we ons willen versterken. Als het seizoen erop zit, na de 34ste wedstrijd, volgt de analyse en een afgerond oordeel.”

“Er zijn al wel lijnen uitgezet, maar met het vastleggen van de spelers die wij willen – de categorie waarin wij zoeken – ben je ook erg afhankelijk van de mogelijkheden die zich voordoen. Daarmee worden je keuzes enigszins bepaald en is timing ontzettend belangrijk.”

Ten Hag maakt er geen geheim van dat hij namens Ajax inzet op spelers die zowel goed inzetbaar zijn bij het spelen van 3-4-3 als 4-3-3. En ja, je leest het inderdaad goed: Ten Hag kondigt aan dat hij plannen heeft om zich zich nadrukkelijk te bemoeien met de inrichting van de selectie.

“Mijn stem in de aankopen is dat ik samen met Overmars de selectie samenstel, binnen de financiële kaders. We praten er binnen het technisch hart uiteraard ook over. En we vergeten heus niet welke talenten we zelf in huis hebben.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >