Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag over incident bus: 'Bij fysiek contact ga je grens over'

De onvrede rond Ajax bereikte zondag een kookpunt. Na de zeperd tegen PSV in Eindhoven hielden boze supporters de spelersbus bij de Arena staande. Een confrontatie die door sommigen als intimiderend werd ervaren en waarbij Hakim Ziyech zelfs een duw kreeg.

18 april 2018 - 19:50
UsershyraDesktopajax_dataimages9817ff0c38930629b6dc45b15d51997b_normal
Volgens Ten Hag ontstaan uit ruïnes mooie dingen. © Ajax Images

In die naargeestige sfeer moet Erik ten Hag zijn ploeg weer zien te motiveren voor het donderdagavondduel met VVV-Venlo. Via het clubkanaal keek de trainer nog maar eens terug op de gebeurtenissen van zondag, maar vooral ook vooruit naar wat komt.

Ten Hag spreekt logischerwijs over een ‘bittere nederlaag’, wanneer hij terugkijkt op het 3-0-verlies in het Philips Stadion. “Met deze nederlaag verlies je niet alleen de wedstrijd, maar ook het uitzicht op de titel, hoe klein die kans ook was,” aldus de trainer, die stelt dat frustratie en teleurstelling met elkaar om voorrang vochten.

Vanuit de clubleiding bleef het de afgelopen dagen naar buiten toe volledig stil over de situatie bij de club en de gebeurtenissen van zondag. Ten Hag reageert desgevraagd wel op de onverkwikkelijkheden die plaats vonden na terugkeer vanuit Eindhoven.

Als de confrontatie met de boze groep supporters bij de slagboom ter sprake komt, stelt Ten Hag dat hij het sentiment prima begrijpt, maar dat zaken wel grenzen hebben. “Dat ze ons ter verantwoording roepen, oké, we hebben een goede band met supporters en zullen elkaar altijd steunen, dat hebben we ook afgesproken,” toont de coach begrip.

“Maar het heeft ergens wel grenzen en als je fysiek aan elkaar gaat zitten, dan ga je de grens over,” vervolgt Ten Hag, waarbij de trainer doelt op de duw die Ziyech kreeg na het uitstappen van de spelersbus. “Dat hoort niet. Je hoort elkaar te respecteren en dit was geen respect.”

Op de vraag hoe spelers met zoiets omgaan, reageert de trainer op zijn Ten Hags: “Nou ja, soms ontstaan uit ruïnes veel mooiere dingen. Zo moet je dit ook beleven. We zijn diep gevallen en hebben veel negatieve, maar ook positieve aspecten uit de wedstrijd van zondag meegenomen. Die moet je ook benoemen en daarmee ga je door om weer energie te vinden om VVV te verslaan.”

Met welke bezetting Ten Hag die opdracht gaat vervullen is nog even afwachten, aangezien Nico Tagliafico en vaste wissel Siem de Jong zijn geschorst. Verder gunt de trainer, met Azor Matusiwa en Jurgen Ekkelenkamp, een aantal talenten hun debuut in de wedstrijdselectie.

“Zij zijn aan een hele goede reeks bezig en presteren uitstekend. In ons wedstrijdplan of een mogelijk scenario kunnen die spelers ook van waarde zijn. Of misschien wel vanaf het begin,” aldus Ten Hag in een opvallend bijzinnetje. Interessant om in de gaten te houden.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >