Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schuurs hoopt bij Ajax centraal duo te vormen met De Ligt

Het zijn spannende tijden voor Perr Schuurs. De aanvoerder hoopt met Fortuna Sittard promotie af te dwingen naar de eredivisie. Zelf is hij al zeker van promotie. Schuurs zien we volgend seizoen terug in het shirt van Ajax en de ambities zijn hoog.

23 april 2018 - 14:13

De achttienjarige Schuurs staat te boek als een van de grootste talenten van de Jupiler League en vandaar dat Ajax er als de kippen bij was om hem vast te leggen. De verdediger maakt zich op voor de overstap naar Amsterdam.

Dit was reden voor Voetbal International om met camera en al naar Sittard af te reizen en Schuurs een keer wat andere, gekke, vreemde vragen voor te leggen. Zo kreeg Schuurs de vraag of hij graag iets aan zijn lichaam zou willen veranderen.

“Ik was graag iets breder geweest. Als ik een lichaam had gehad zoals De Ligt, was ik misschien wel verder geweest. Volgend seizoen twee achttienjarigen achterin bij Ajax? Misschien, ik hoop het, het zou mooi zijn, zeker weten,” aldus Schuurs.

Het zou ook kunnen dat Schuurs de opvolger wordt van De Ligt. De verdedigingsleider van Fortuna geeft verder aan dat hij nooit voor aartsrivaal Roda JC wil voetballen en maakt zich niet alleen op voor een verhuizing naar Ajax, ook trekt hij naar Amsterdam.

“Ik heb een heel mooi appartement gevonden en daar ben ik heel blij mee. Ik woon nu in een huis, straks in een appartement. Samen met mijn vriendin. Ik ga voor het eerst samenwonen, het wordt een heel nieuw leven,” aldus Schuurs.

Ook heldert Schuurs op hoe hij aan het litteken op zijn voorhoofd komt. Dit is het gevolg van een ongeluk toen hij pas zeven jaar oud was en met een quad op pad ging, nota bene om zijn helm op te halen.

“Ik vind motorcross leuk en dat heb ik vroeger ook veel gedaan, maar als voetballer mag ik dat niet omdat het te gevaarlijk is. Ik vond het leuk om te doen, maar het was niet professioneel of zo. Dat litteken? Ik knalde vol tegen het slot van een deur en lag goed open. Het gas van mijn quad bleef hangen. Of het wel mocht? Er mag toch zo veel niet.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >