Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schöne snapt dat inzet Ajacieden soms gebrekkig oogt

Lasse Schöne is een optimistisch mens. Zolang de schaal niet aan PSV is overhandigd, gelooft de Ajacied in een Amsterdamse titel. Maar hij is ook een realist. “En dat botst inderdaad wel eens.”

12 april 2018 - 14:29
UsershyraDesktopajax_dataimages4696ccda9ef427830ad8c531913fd19a_normal
Geen enkele speler van Ajax zet zich maar half in, aldus Schöne. © Pro Shots

Door Mike van Damme

Met een onderling verschil van zeven punten kan PSV zondag, uitgerekend tegen Ajax, zijn eerste matchpoint verzilveren. Ook als de Ajacieden in Eindhoven weten te winnen, is de kans echter klein dat alles nog in orde komt. Vier punten is en blijft een kloof.

Schöne erkende na het pijnlijke uitduel met Vitesse (3-2 verlies) dat er iets was geknakt, alsof het seizoen toen al klaar was. “Er brak ook wel iets bij mij. Je voetbalt voor de titel en dan geef je het zo uit handen,” vertelt de Deen in de nieuwste krant van Ajax Life.

“Het was zo onnodig. Ik zei dat het misschien verdomd moeilijk zou worden om nog kampioen te worden, maar ook dat we ons vast moesten houden aan die kleine kans. Ik ben een positief ingesteld mens, maar ook een realist."

Hoe klein de kans ook is of was, geloofde iedereen er wel in? We lezen dit seizoen vaak zat dat spelers zeggen dat de instelling niet helemaal goed was. Dat rijmt niet met als team willen vechten voor een kampioenschap.

Schöne: “Er gaat bij ons niemand het veld in met de gedachte: mwah, vandaag doe ik maar even wat minder. Het kan er zo uitzien, omdat het anders loopt dan we zouden willen, maar zo denken doet niemand. Dat verzeker ik je.”

“Dat een speler na de wedstrijd begint over de instelling, komt ook door de emotie op dat moment. Na een nederlaag sta je met een superslecht gevoel de pers te woord, dan kun je zoiets zeggen. Dat wordt breder gemaakt dan wij vaak bedoelen. Dan is het dat het hele team geen goede instelling had, worden er meerdere wedstrijden bijgehaald.”

Ben je benieuwd naar het volledige interview met Schöne? Check dan vrijdag je brievenbus, waarin een verse krant van Ajax Life wordt bezorgd. Wil jij de krant voortaan ook ontvangen? Sluit je dan aan!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >