Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Reiziger wil elke dag verbetering zien bij zijn ploeg

Het Jong Ajax van coaches Michael Reiziger en Winston Bogarde kan zaterdag iets unieks presteren door op sportpark De Toekomst kampioen te worden van de Jupiler League. Komt er dan toch nog een schaal naar de hoofdstad? “De kans dat we titel pakken is groot,” weet Reiziger.

25 april 2018 - 08:57
UsershyraDesktopajax_dataimages159fb2734fd41fb9adcdcfcb9936412c_normal
Bogarde past maar net aan in de dug-out van Volendam. © Pro Shots

In een uitgebreid gesprek met De Telegraaf kijkt de coach van het beloftenelftal voorzichtig vooruit naar komend weekeinde. “We spelen thuis en moeten die wedstrijd gewoon winnen, klaar. Mijn spelers zien er fit uit,” stelt de oud-verdediger die beseft dat zijn ploeg op de rand van een bijzondere prestatie staat.

“Als professional wil je geschiedenis schrijven. Dat moet helemaal voor jonge jongens de drijfveer zijn. Dat we van tevoren wisten dat we niet konden promoveren, maakte ook geen verschil. Het hoogste dat wij kunnen bereiken, is kampioen worden. En daar gaan we vol voor.”

Op de vraag hoe hij zichzelf als trainer zou omschrijven reageert Reiziger op een wijze die past bij hoe hij zich presenteert. “Als een rustige trainer, die het uiterste uit de groep en zichzelf wil halen. Ik heb geduld, dus ik kan iets opbouwen. Maar ik wil niet trainen om te trainen. Ik wil elke dag verbetering zien.”

Wie Jong Ajax dit seizoen ziet voetballen weet dat het dit jaar wedstrijden over de streep trekt, die het in voorgaande jaren nog wel eens zou verliezen. De prestatie die Reiziger en Bogarde dit jaar neerzetten is knap, zeker als je de selecties van afgelopen jaar en dit jaar tegen elkaar afzet.

“Een van de geheimen is dat we elke dag beter willen worden en daar alles voor doen,” vertelt Reiziger. “Een ander geheim is dat we veel in dezelfde opstelling hebben kunnen spelen. De meeste spelers kennen elkaar van jongs af aan en vormen een hecht team.”

Wat is nou precies de hand van Reiziger in het spel van Jong Ajax? De Telegraaf legt de coach die vraag voor. Reiziger: “Veel lopen in de diepte, veel beweging in het elftal. Dynamisch, snel, tempo maken. Vlug de voorwaartsen aan het werk zetten”. Wie regelmatig naar Jong Ajax kijkt, weet dat die stijl doorgaans goed op het speelveld is terug te zien.

Natuurlijk komt ook die ene vraag aan de orde. De vraag of Reiziger de ambitie heeft ooit trainer bij het eerste elftal te worden. “Ja, ik denk dat iedere trainer weleens bij een topclub aan het werk wil gaan. Of dat mogelijk is, zie ik wel.”

Het zijn allemaal bespiegelingen voor later. Voor nu telt alleen zaterdag. De dag waarop Jong Ajax op een uitverkocht sportpark De Toekomst een stukje clubgeschiedenis kan schrijven.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >