Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Reiziger omschrijft 45 Jong Ajacieden als 'collectief van club'

“Het ging supergemakkelijk,” merkte Michael Reiziger op na het behalen van het kampioenschap in de Jupiler League. Dat meende de trainer uiteraard niet serieus, aangezien het moeizaam ging. Zeer moeizaam. Ook hij roemt het collectief.

29 april 2018 - 11:31
UsershyraDesktopajax_dataimages51c98de362390adcbe60f671475d3131_normal
Na een lang en spannend seizoen kan Jong Ajax eindelijk feesten! © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

De Jong Ajacieden speelden een kampioenswedstrijd zoals die zo vaak verloopt. Met horten en stoten dus. De ploeg van Reiziger kwam na een uur spelen zelfs op achterstand, maar gelukkig werd dit snel rechtgezet en kon er worden gefeest.

“We begonnen wel met een bepaalde agressiviteit, maar niet in een hoog tempo. Toen de goal uitbleef, kwam er spanning op te staan en dat resulteerde in verkeerde ballen, foute aannames en loopjes in de diepte die niet werden afgemaakt,” aldus Reiziger tegenover Ajax Life.

De 0-1 van MVV zorgde gek genoeg voor een bevrijding, waarna alles op zijn pootjes terechtkwam. Het was Kaj Sierhuis die Jong Ajax op het goede spoor zette, terwijl hij amper een minuut in het veld stond. Mateo Cassierra maakte het af met de 2-1.

“Of het moeilijk is om Kaj soms aan de kant te houden? Je weet dat Jong ondersteunend is aan het eerste elftal en er is ook een bepaalde hiërarchie binnen de groep. Het is fijn dat ik ze allebei kan opstellen. Cassierra kan fantastisch meevoetballen, Kaj is een geweldige afmaker.”

Reiziger is blij dat hij beide spitsen kon gebruiken, zoals hij in totaal maar liefst een mannetje of 45 inzette tijdens de succesvolle jacht op de kleine schaal. “Die 45 spelers vormen het collectief van de club,” stelt de trainer. “Een aantal jongens speelde slechts een potje, maar dan hou je nog steeds dertig spelers over.”

“We hebben ook veel A-junioren doorgeschoven en zelf een heleboel spelers ontwikkeld. Maar 45 of 46 spelers blijft een heleboel. We zijn een voetbalclub en in de jeugd worden minuten nog wel eens eerlijk verdeeld, maar bij de profsectie is dat anders. Dan heb je meer concurrentie.”

Reiziger wijst erop dat ook zijn ploeg een moeilijk seizoen achter de rug heeft, zoals voor zo’n beetje iedereen bij Ajax geldt. “We hebben veel dingen meegemaakt. Het is knap van de jongens hoe ze dat hebben opgepakt. Er is veel gebeurd, dat maakte het soms zwaar. Maar de energie die we kregen op het trainingsveld doet je goed.”

De trainer hoopt dat veel spelers van Jong Ajax doorstromen richting de A-selectie. “Ik hoop het absoluut, ik gun het ze allemaal van harte. Alle 45? Haha, dat is een goeie.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >