Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars geeft toe: 'Vier jaar geen prijs hoort niet bij Ajax'

Er was een tijd, nog niet eens zo lang geleden, waarin het Ajax zeven jaar op rij niet lukte om de schaal te veroveren. We zijn anno nu alweer over de helft van een nieuwe reeks zonder schaal, zelfs zonder prijs. Marc Overmars geeft nu tenminste toe dat dit Ajax eigenlijk niet mag gebeuren.

19 april 2018 - 20:37
UsershyraDesktopajax_dataimagesd02a183c5ad8c7aea526a4fbf62288c6_normal
Overmars meldt dat het tijd is om in de spiegel te kijken. © Pro Shots

De pijnlijke nederlaag (3-0) tegen PSV maakte duidelijk dat er maar een verdiende kampioen is en die voetbalt niet in de Johan Cruijff Arena, maar in het Philips Stadion. Ergens wisten we dat wel, maar het doet zo'n pijn om dat te moeten constateren.

Het is dan ook niet gek dat de club Ajax daarna enkele roerige dagen beleefde. De spelersbus werd tegengehouden – en helaas ook belaagd – tijdens het laatste deel van de terugweg uit Eindhoven en er wordt min of meer geëist dat er koppen moeten rollen.

Het is interessant om te horen wat de koppen die het voor het zeggen hebben er nu ook van vinden en Overmars is bij Fox Sports, kort voor het thuisduel met VVV-Venlo, de eerste die reageert. “Er zijn nog een paar wedstrijden te spelen, maar eigenlijk klinkt er een stemmetje in je achterhoofd: laat het nieuwe seizoen maar beginnen,” aldus de voetbaldirecteur, die ondertussen een kopje koffie drinkt.

“We moeten eerlijk zijn: het is zeker geen geslaagd seizoen, het is een mislukt jaar en we zijn zeker niet te beroerd om in de spiegel te kijken. Wat is er fout gedaan, wat hebben wij fout gedaan en wat moet er beter?”

Als de vier jaar durende prijzendroogte wordt aangestipt, reageert Overmars door te stellen dat Ajax vorig jaar rond deze tijd nog prima op koers lag voor een Europese finale en die ook speelde, maar feit is dat er al vier keer op rij naast het kampioenschap is gegrepen.

“Ik wil het een even een heel klein beetje nuanceren. Men vergeet misschien dat we vorig jaar in de finale van de Europa League stonden en in Europa veel goodwill kweekten. Al vier jaar geen prijs? We speelden vorig jaar veel extra wedstrijden waarin we veel punten verspeelden... Normaal doen we dat niet en pakken we de titel, maar vier seizoenen zonder prijs? Dat hoort absoluut niet bij Ajax.”

Overmars vertelt nog veel meer, maar dat luisteren we terug als Ajax - VVV niet op het punt van beginnen staat.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >