Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ook Van de Beek vond het maar een rare avond tegen VVV

Ajax won na een moeizame eerste helft uiteindelijk alsnog dik met 4-1 van VVV-Venlo, maar slechts 30.295 Ajaxsupporters namen de moeite om door de stadionpoorten te wandelen. Een dieptepunt, hoewel Donny van de Beek er begrip voor heeft.

20 april 2018 - 13:16
UsershyraDesktopajax_dataimages7eef7ee52478b78563aad954bc6d65bf_normal
Van de Beek snapt dat supporters een keer oversloegen... © Ajax Images

We kunnen gerust stellen dat het duel met de Venlonaren de slechtst bezochte wedstrijd van dit seizoen is. De slechtst bezochte sinds december 2010 zelfs... Daarvoor zijn genoeg redenen aan te voeren: de tegenvallende resultaten, het vaak slechte spel, het tijdstip en wellicht ook het mooie weer. Het valt niet uit te sluiten dat menig Ajaxsupporter de voorkeur gaf aan een fijne tuinbarbecue.

“Ik kan me voorstellen dat mensen denken: ik sla een keer over,” stelde Van de Beek dan ook tegenover NUsport. “Het was lekker weer. Dat kan een reden zijn. Maar ik snap ook de frustratie omdat er zondag met 3-0 van PSV is verloren en we weer geen kampioen zijn.”

De sfeer in de Arena was surrealistisch. Los van de slechte bezetting was er ook de vraag hoe je te gedragen? Gaan we klappen? Doen we dat juist niet en fluiten we? Of kijken we het allemaal gewoon maar aan. De verdeeldheid tussen de mensen op de tribunes is hier en daar groot, maar aan de andere kant schaarde de meerderheid zich wel achter Hakim Ziyech door te applaudisseren als hij de bal beroerde.

“Het was apart om mee te maken, een gekke avond,” vond ook Van de Beek. “In de eerste helft was het ook mak op het veld. Het tempo lag veel te laag, we sjokten af en toe over het veld. Gelukkig zat er in de tweede helft wel tempo in, werd het nog een aardige wedstrijd en een goede overwinning.”

Een analyse die we zeker delen. Voor de toch al gelaten sfeer in de broeierige Arena was het goed dat David Neres vlak voor rust nog tweemaal trefzeker was, zodat de Ajacieden in elk geval met een voorsprong aan de thee mochten. In de tweede helft boden de spelers de supporters die de moeite hadden genomen om hun club te steunen alsnog aardig vermaak.

Ajax speelt zondag 29 april zijn laatste thuisduel dit seizoen. AZ, de grote concurrent voor plek twee, komt dan op bezoek. Ajax sluit het zo bewogen eredivisiejaar af zondag 6 mei af met een uitwedstrijd tegen Excelsior.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >