Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nieuw supportershome naar verwachting in winter open

Het heeft best lang geduurd, drie jaar maar liefst, maar de eerste paal van het nieuwe supportershome wordt binnenkort geslagen. Drie jaar na de alles verwoestende brand die het oude home in de as legde.

26 april 2018 - 10:03
UsershyraDesktopajax_dataimagesce10a89a7f8b8340ca28d14e2200c4eb_normal
Met een nieuw home komt er een nieuwe ontmoetingsplek voor supporters. © De Brouwer

Op vrijdag 23 januari 2015 ging het oude supportershome in vlammen op en vanaf dat moment is de tijd goed benut om het nodige onderzoek te verrichten. Nu dat stadium achter de rug is, kijken we vooruit naar de totstandkoming van het nieuwe home.

Deze komt aan de zuidkant van het stadion, in de parkeergarage onder de Johan Cruijff Arena, tussen vak H en M. Het nieuwe supportershome moet plaats bieden aan zo’n 900 supporters, voor wie een langgekoesterde wens uitkomt.

Eerder lazen we in fanzine De Meersche Helden al dat het home vier in- en uitgangen krijgt en gemakkelijk bereikbaar voor rolstoelen. In het home komen onder andere drie barren, een flinke rookruimte en een kantoor. De ontmoetingsplek gaat op wedstrijddagen vier uur voor het begin van de wedstrijd open en na de wedstrijd is het home gesloten. Ajax wordt eigenaar van het home en de stichting bestuur supportershome de uiteindelijke huurder.

Bouwbedrijf Van den Engel uit Maarssen neemt de bouw van het home voor zijn rekening met begeleiding van NL Bouwmeesters. De wens is om het supportershome in de winterstop van seizoen 2018/2019 te kunnen openen, zo lezen we op de website van Ajax.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >