Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nieuwe afleveringen in soap-Younes volgen elkaar snel op

Als je dit weekeinde druk was met andere dingen dan Amin Younes, doe je er verstandig aan dit bericht even te lezen. Dan ben je helemaal bij en kun je weer instappen waar je was gebleven. Goede Tijden, Slechte Tijden is er bijkans niets bij.

03 april 2018 - 10:55
UsershyraDesktopajax_dataimagesc25eb611d17902f6da9a79aafe92ca3b_normal
Steeds als je met Younes denkt dat het niet erger kan... © Pro Shots

De cliffhanger was dat Ajax aan Younes meedeelde dat hij tot het einde van het seizoen bij Jong Ajax moest trainen. De club meldde in eerste instantie dat de buitenspeler niet speelgerechtigd meer was voor Jong Ajax, maar dit blijkt toch anders te liggen.

Hoe anders de kaarten nu ook blijken geschud, Younes krijgt geen speelminuten in de Jupiler League. Als Michael Reiziger door Fox Sports voor zijn voeten krijgt geworpen dat dit uit de koker komt van Erik ten Hag, spreekt hij dit niet tegen.

“Ik sta er precies zo in als de hoofdtrainer. Jong Ajax is een opleidingselftal en dat heeft hij ook zo uitgesproken. Er is ook helemaal geen discussie over geweest, we volgen het beleid dat Ajax al jaren heeft,” aldus Reiziger.

De trainer van Jong Ajax laat zich niet uit de tent lokken. “Onze talenten moeten duels als deze spelen en dat gaan ze ook doen. Je kunt me een andere vraag stellen, maar nee,” vervolgt hij. Reiziger zag Jong Ajax zonder Younes met 2-3 winnen van FC Dordrecht.

Resteert nog altijd de vraag waarom Younes nu ineens tot het einde van het seizoen bij Jong Ajax moet trainen. Hij had toch spijt van zijn houding tijdens de slotfase van Ajax - sc Heerenveen (4-1), toen hij niet wilde invallen? Valentijn Driessen, verslaggever van De Telegraaf, denkt meer te weten.

Driessen stelt dat er op de training een nieuw voorval is geweest tussen Ten Hag en Younes. De trainer had een speler nodig om elf tegen elf te kunnen spelen en keek naar Younes, die vervolgens zou hebben bedankt voor de eer.

“Het gebeurde allemaal vorige week maandag, tijdens de interlandperiode. ‘Nee, ik wil niet met jou trainen,’ antwoordde Younes nadat Ten Hag hem had gevraagd of hij wilde meedoen aan het partijspel.”

Ondertussen speelt er ook nog steeds allerlei gedoe rondom de mislukte transfer naar Napoli. De Duitser staat per komende zomer in de boeken als speler van Napoli, maar het kan zomaar zijn dat hij in de Bundesliga terecht komt. Younes werd dit weekeinde plots gelinkt aan VfL Wolfsburg.

De Volkswagenclub zal volgens diezelde Driessen flink zijn best moeten doen om Younes binnen te hengelen en overeenstemming moeten bereiken met Napoli, dat het eerste recht op de diensten van de buitenspeler lijkt te hebben. Er is immers een contract getekend, maar er ontstond gedoe. Heel veel gedoe.

Younes heeft geen goed gevoel meer bij Napoli en de stad Napels, wat bij de club weer volkomen verkeerd viel. De speler schijnt intussen zijn manager aan de kant te hebben gezet en andere managers kwamen aanzetten met aanbiedingen uit de Bundesliga en ooit komt er vast een oplossing.

Hopelijk is er nu genoeg rotzooi op straat komen te liggen. Feit blijft dat het knuffelgehalte van Younes – hij was toch echt een tijdje publiekslieveling – een dieptepunt heeft bereikt...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >