Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Minuut 34 voor Van de Beek mooiste moment van Ajax - AZ

Er werd gewonnen van AZ en we zagen een aantal mooie doelpunten, maar het moment van de wedstrijd? Dat was voor velen, onder wie Donny van de Beek, de 34ste minuut. Eens te meer volgde een staande ovatie voor Abdelhak Nouri. Dat zorgde voor kippenvel.

30 april 2018 - 10:30
UsershyraDesktopajax_dataimages4729d0ea993133b868733c3f2bbc4756_normal
Donny kreeg nog bezoek van de liefste veldbetreder ooit in de JC Arena. © Pro Shots

We hebben dit mislukte seizoen veel eerbetonen voor Nouri gezien en soms wist je dat er iets aan zat te komen, maar soms ook niet. Zondag wisten we van niets. Maar toen de 34ste minuut liep, werd er een spandoek ontrold en volgde applaus.

Dan hoeft niemand meer te vragen wat er speelt. Alle aanwezigen in de Johan Cruijff Arena gingen staan en applaudisseerden nogmaals voor de Ajacied die ons begin dit seizoen is ontvallen. Voor Van de Beek was dit het mooiste moment van de wedstrijd.

“Natuurlijk krijg je dat applaus mee! Kippenvel. Ik vond die minuut het mooiste moment van de wedstrijd. Het was een mooi eerbetoon voor Appie, ik heb ervan genoten. Dan denk je aan Appie, natuurlijk! Iedereen weet dat dit voor hem is en krijgt dat mee,” stelt van de Beek tegenover AT5.

Op een of andere manier is het met enige regelmaat Van de Beek die scoort kort nadat in een stadion is stilgestaan bij Nouri. Het gebeurde in Nice, het gebeurde afgelopen zomer in de Johan Cruijff Arena en nu weer. Hoe komt dat toch?

“Ik weet niet of het door Appie komt dat ik dan op de goede plek sta. Dit keer ging er een goede actie van Matthijs de Ligt aan vooraf en daarna kop ik de bal binnen. Het is zeker voor Appie, maar ik weet niet of het per se daardoor komt. Het was in ieder geval een mooi moment.”

Dankzij de overwinning op AZ (3-0) zijn de Ajacieden zeker van de tweede plaats. Er staat in de laatste wedstrijd van het seizoen, uit tegen Excelsior, niets meer op het spel en dat is voor van de Beek reden om dit seizoen alvast in de prullenbak te gooien.

“Streep eronder en richten op volgend seizoen. We moeten zorgen dat we er direct staan in de kwalificatie voor Europees voetbal. Want daar gaan we voor. Streep eronder, in de prullenbak met dit seizoen. We hebben niet gehaald wat we wilden.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >