Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kluivert vindt dat Ajax dankzij mooier spel titel verdient

De strijd lijkt wel gestreden. PSV staat op het punt om kampioen te worden en voor Ajax resteert de tweede plaats. Dat valt moeilijk te verkroppen en wij willen er het liefst ook niet aan, maar Justin Kluivert vindt zelfs dat Ajax meer recht heeft op de schaal.

09 april 2018 - 11:32
UsershyraDesktopajax_dataimagesdf2421fe25f3dcbc4eac4c244a9dcaa2_normal
Kluivert kijkt zijn bal na, maar het zou ook PSV kunnen zijn. © Pro Shots

PSV won 25 van zijn 30 wedstrijden en verzamelde al 77 punten. De lampenclub ligt op koers om een clubrecord te vestigen en je kunt op basis hiervan nooit beweren dat het kampioenschap onterecht in Eindhoven wordt gevierd.

Het spel van PSV is echter lang niet altijd even goed geweest, zo vindt ook Kluivert. “Natuurlijk is PSV geen mooie kampioen. Als de ploeg met het mooiste voetbal kampioen werd, zou dat Ajax zijn,” stelt de linksbuiten in de papieren versie van De Telegraaf.

“Maar als PSV de titel pakt, is het gewoon verdiend en feliciteer ik ze. Zo professioneel moet je zijn, zo is sport,” vervolgt Kluivert, die toch ook zal moeten erkennen dat Ajax tijdens dit seizoen ook lang niet altijd thuis geeft.

Het komt daarom nu neer op geloven tegen beter weten in, op vechten tegen de bierkaai en verzin zo nog maar een uitspraak die van toepassing is. “We hebben het er in aanloop naar Heracles-thuis nog even kort over gehad: we blijven in de titel geloven, tot het qua punten niet meer kan.”

“Wie weet,” reageert Kluivert als hij hoort dat PSV nog uitwedstrijden speelt tegen ADO Den Haag en Roda JC. “We moeten tot het einde van het seizoen alles winnen. Dan zien we wel waar we staan: eerste of tweede.”

Overigens hoopt de achttienjarige dat PSV niet meer zo in het zadel wordt geholpen door de arbitrage. “De scheidsrechter (Kevin Blom) floot niet zijn beste wedstrijd, denk ik. Hopelijk leert hij van zijn fouten, want ik vind het normaal wel een goede scheids. We moeten alleen niet Blom de schuld geven, PSV deed het goed.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >