Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kluivert stelt dat PSV’ers ‘net effe meer’ hun best deden...

De week voorafgaand aan PSV - Ajax hadden veel Ajacieden stoere teksten over het ‘verpesten van een kampioensfeestje’, maar na de teloorgang in Eindhoven was de grootspraak inmiddels ver te zoeken en hoorden we zaken die we dit seizoen al veel te vaak hoorden.

16 april 2018 - 12:22
UsershyraDesktopajax_dataimages554736048f1b5546f7a9a8b3b0b855fd_normal
Kluivert sprak na afloop van PSV - Ajax pijnlijke teksten... © Pro Shots

Niet voor het eerst dit voetbaljaar sprak een speler over een gebrekkige mentaliteit in het veld. Nu was het Justin Kluivert die tegenover AT5 opmerkte dat de PSV-spelers ‘net effe meer hun best deden’. Werkelijk heel pijnlijk om dat weer te moeten horen.

En dat PSV meer strijd leverde, zagen we vanaf de tribune inderdaad ook, maar gek is het wel en die houding past totaal niet bij de oorlogstaal die een aantal Ajaxspelers in de dagen voor de topper bezigden. Erik ten Hag sprak eveneens vooraf over angst bij de Eindhovenaren, maar daarvan was zondag geen moment sprake.

“Het is niet dat we niet wilden,” stelde Kluivert, “maar je zag echt dat PSV voor het kampioenschap ging en wij hielden vooral tegen.” Dat tegenhouden lukte echter niet zo goed. Hoewel Ajax de wedstrijd nog wel aardig begon, lagen Ajacieden de hele tweede helft volledig lamgeslagen in de touwen en liep de ploeg ook nog eens tegen twee rode kaarten aan.

Voor Kluivert was het de meest vernederende wedstrijd die hij ooit speelde, zo gaf hij achteraf toe. De jongeling bleef nog het langst staan bij het inmiddels al half leeggestroomde uitvak. Hij leek de teleurstelling van het uitvak goed in zich op te nemen.

“De competitie is nog niet voorbij,” probeerde Kluivert er nog een soort van moed in te houden. Mja... Je moet wat zeggen voor een draaiende camera. Je kunt het de jonge Kluivert ook eigenlijk amper kwalijk nemen, maar het seizoen is voor veel Ajacieden natuurlijk hartstikke voorbij.

Toch staan er met VVV-Venlo, AZ en Excelsior voor de boeg nog drie partijtjes op het programma. Die laatste wedstrijden wil Kluivert in elk geval wel winnen. “Daar gaan we voor.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >