Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kluivert is niet tevreden, maar wel trots op tweede plek

Donny van de Beek wilde niet gefeliciteerd worden met de tweede plaats, Justin Kluivert wel. De linksvoor maakte tegen AZ (3-0) een mooi doelpunt en hielp daarmee plek twee veilig te stellen. Hij denkt dat dit het maximaal haalbare was.

30 april 2018 - 13:22

De tweede plaats was voor Ajax het maximaal haalbare omdat PSV simpelweg een stukkie beter bleek. Het was in de Johan Cruijff Arena vooral onrustig en dan lag er door het wegvallen van Abdelhak Nouri ook nog eens een zware deken over het seizoen.

Veel Ajacieden zijn vooral blij dat 2017/2018 erop zit en dat het seizoen definitief in de prullenbak kan, Kluivert zelf houdt er nog wel een enigszins goed gevoel aan over. “Ja, je mag me feliciteren. We zijn tweede geworden en dat levert voorronde-Champions League op,” aldus de aanvaller tegenover Voetbal Inside.

Tevreden met de tweede plaats is Kluivert echter niet. “Ik pas tevreden als we kampioen worden als Ajax zijnde, maar dit was het maximaal haalbare en daarom ben ik trots op het team. Op naar volgend seizoen.”

Ajax gaat op naar volgend seizoen, Ajacieden hebben er straks vanzelf ook weer zin in en rapen hun moed ongetwijfeld bijeen, maar begint het volgende seizoen ook met Kluivert in Amsterdam? Het is een vraag waar ook nu weer geen antwoord op komt.

“Of dit mijn laatste doelpunt was in de Arena? Ja, nee, goeie vraag. Ik zou het niet weten, alleen dat kan ik zeggen. Natuurlijk neem ik mee wat mijn vader vindt, maar ook hoe mijn moeder erover denkt en ik luister naar vrienden, familie en mijn broers. Dan zal ik daaruit een keuze maken. Het is nu nog niet aan de orde.”

Het is voor Kluivert misschien nog niet aan de orde, Ajax blijft natuurlijk niet wachten totdat hij eindelijk heeft besloten of-ie in Amsterdam wil blijven. “Ik snap dat Ajax snel wil handelen, maar wat ik zeg. Ik zei een paar weken geleden al dat ik eerst nog twee wedstrijden wilde spelen en dan kijk ik wel, of we eruit komen.”

Het contract van Kluivert loopt, zoals jullie inmiddels wel kunnen dromen, tot de zomer van 2019.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >