Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kleine schaal De Wits motivatie in pijnlijke situatie

Er ligt tenminste nog een ploeg binnen Ajax op titelkoers en dat is Jong Ajax. De Jong Ajacieden waren ook in de herkansing te sterk voor NEC (1-0) en kunnen de schaal ruiken. Dani de Wit haalt extra motivatie uit de mislukte titelrace van het eerste elftal.

17 april 2018 - 11:44
UsershyraDesktopajax_dataimages97be712436a66ab37fecb8c8924eeae3_normal
Inzet en strijdluist is waarmee Jong Ajax overeind blijft. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

De dag na het treurspel in Eindhoven was er op De Toekomst reden om tenminste nog een beetje vrolijk te worden van voetballers in Ajaxshirt. De inzet die de talenten toonden, werkte enigszins balsemend voor de tere Ajaxziel.

Ook weer niet te veel want de problemen in Amsterdam zijn groot, maar er is dus nog wel een team dat op basis van inzet en strijdlust, gekoppeld aan kwaliteit, een stap naar het kampioenschap weet te zetten.

“Er leeft bij mij zeker een extra drive om voor de club nog iets van het seizoen te maken. Het is heel pijnlijk wat er in Eindhoven gebeurde en natuurlijk werkt zoiets door bij Jong Ajax, maar wij willen voor de club kampioen worden van de Jupiler League,” meldt De Wit tegenover Ajax Life.

“Wij kunnen niet goedmaken wat er bij het eerste elftal is gebeurd, de schaal die wij hopen te winnen is ook een stukkie kleiner, maar we kunnen wel voor een mooie afsluiter zorgen en een opsteker voor de toekomst. We willen geschiedenis schrijven.”

Jong Ajax is er dichtbij, maar tegelijkertijd is een eventueel kampioenschap ver weg. Er moeten nog twee potjes worden gewonnen: uit tegen FC Volendam en thuis tegen MVV. “We mogen de winst op NEC eventjes vieren, maar we moeten ook weer niet te blij zijn,” erkent De Wit. “We hebben nog geen schaal en minder telt nu niet meer.”

Waar Michael Reiziger in reactie op het overspelen van NEC-thuis liet weten dat hij er een mooi leermoment in zag voor zijn jongens, leefden er bij De Wit andere gevoelens. Revanche op de ploeg uit Nijmegen is alles wat hij wilde.

“Je wordt wakker en hoort dat je de wedstrijd moet overspelen, dan is er teleurstelling. We hadden alles gegeven en die wedstrijd eruit gesleept, je hebt niet zomaar nogmaals gewonnen. De knop moest om, we waren getergd.”

“Ik denk dat je dat ook wel hebt gezien en dat we daarom hebben gewonnen. De eerste helft lieten we goed voetbal zien, in de tweede helft werd er iets anders gevraagd. We wilden het zo graag, dat spatte ervan af. Het was uitdelen en incasseren, maar we zijn allemaal nog heel.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >