Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kijktip: Fox Sports-docu over Onana

Zondagavond – vlak na de uitzending van Studio Sport die we wellicht allemaal zullen negeren – zendt Fox Sports een documentaire over Andre Onana uit. De beelden van de vrolijke keeper zijn geen overbodige luxe, in deze ongelukkige tijden voor de Ajax-fan.

14 april 2018 - 16:00

Het portret, getiteld ‘Onana – The Boss’, geeft een kijkje in het leven van de onbetwiste nummer een van Ajax. De film behandelt onder meer de aanloop naar het debuut van Onana, dat overigens verpest werd door een brutaal Willem II.

Destijds was Jasper Cillessen in onderhandelingen met FC Barcelona verwikkeld en daardoor geen optie voor coach Peter Bosz. Dat Onana op dat moment de kans kreeg, kwam voor de Kameroener zelf nogal onverwacht. “Hij riep mij. En ik vroeg me af: ben ik te laat gekomen? Ben ik te dik? Maar dat was niet zo; ik had ook goed getraind. Dus wat was er aan de hand?”

Zoals gezegd: Bosz wilde zijn pupil enkel een kans geven. “Ik zal zijn exacte woorden herhalen: Andre, ik begin morgen met jou. Doe je best en we zullen het verder wel zien. Verder zei hij niets, helemaal niets. Kippenvel.”

 Het hierboven aangehaalde fragment is hier te zien. De volledige documentaire wordt zondag om 20:30 uitgezonden op Fox Sports.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >