Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax herstelt zich, maar staat nog steeds derde

Kampioen word je tegen de kleintjes en hopelijk is dat geen les die Jong Ajax dit seizoen leert. Dat risico bestaat echter, na recente ondermaatse prestaties. Het lukte op bezoek bij FC Dordrecht weer om aan de goede kant van de score te blijven, het werd 2-3, maar er veranderde niets op de ranglijst.

02 april 2018 - 22:36
UsershyraDesktopajax_dataimages97471d5f011148b11b3bab3429a5e387_normal
Bijleveld scoort en bij Dordt voelen ze de bui al hangen. © Pro Shots

Het lukte dus om aan de goede kant van de score te blijven, alleen zag het er niet de hele wedstrijd goed uit. Sterker nog, de Jong Ajacieden lieten zich in eerste instantie verrassen door de gasten. Michael Reiziger zag zijn ploeg na een halfuur wederom op achterstand komen.

Gelukkig lukte het nu wel om terug te vechten. De openingstreffer van Robert Mutzers werd zeven minuten later ongedaan gemaakt door Che Nunnely en dat gebeurde op een werkelijk fantastische manier: we mogen spreken van een ouderwetse, onvervalste omhaal!

Nunnely onderscheidde zich vrijwel direct na de aftrap opnieuw, door Mateo Cassierra in stelling te brengen. De Colombiaan kopte de voorzet prima binnen. Dat klinkt als: erop en erover, maar zo gemakkelijk ging het niet. Dordrecht kwam vroeg in de tweede helft dankzij Denis Mahmudov langszij na een onoplettendheidje achterin.

Je kunt haast wel spreken van een pingpongwedstrijd, want lang was de stand niet in evenwicht. Daar was Teun Bijleveld verantwoordelijk voor, want waarom zou je niet op doel schieten als in kansrijke positie de bal voor je voeten rolt? Hoewel er pas 61 minuten waren gespeeld, vormde dit het beslissende moment van de wedstrijd.

Beide ploegen kregen in het resterende halfuur nog kansen. De grootste hiervan waren voor Jong Ajax, dat via Zian Flemming nog een bal tegen de paal zag eindigen. Aan de vijf treffers werd geen zesde doelpunt meer toegevoegd, vandaar dat de drie punten werden meegenomen in de spelersbus naar Amsterdam.

Concurrenten Fortuna Sittard (3-0 tegen Helmond Sport) en NEC (3-0 tegen Telstar) wonnen eveneens en daardoor verandert er ten opzichte van vrijdag niets aan de stand van zaken in de Jupiler League. Fortuna blijft koploper, met een puntje voorsprong op NEC en Jong Ajax. 

Die laatste twee treffen elkaar vrijdag op De Toekomst in een onvervalste topper, waar met name voor NEC veel vanaf hangt. De Nijmegenaren spelen niet alleen om de titel, maar ook om promotie naar de eredivisie.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >