Jong Ajax en NEC winnen wel, Fortuna Sittard niet...

Iedere keer als je denkt dat het is beslist, wordt de titelrace in de Jupiler League weer op zijn kop gezet. Er stond maandag alweer een nieuwe speelronde op het programma en Fortuna Sittard werd de grote verliezer door gelijk te spelen. Jong Ajax en NEC wonnen wel.

09 april 2018 - 21:59
UsershyraDesktopajax_dataimages5ca889271bbcddf1af805be49d3516ca_normal
Ekkelenkamp versiert de penalty en Cassierra benut het buitenkansje. © Pro Shots

De Jong Ajacieden waren, met de vanavond zeker niet geschorste Teun Bijleveld, te sterk voor FC Den Bosch. Het werd een enerverende wedstrijd, die een uitslag van 2-5 kende. De ploeg van Michael Reiziger kwam op achterstand, maar vocht zich snel terug in het duel.

Jort van der Sande toonde zich tweemaal plaaggeest, maar Dennis Johnsen en Mateo Cassierra brachten orde op zaken. In de tweede helft was het vervolgens aan debutant Jurgen Ekkelenkamp. Het grote talent uit de eigen opleiding debuteerde met een doelpunt en een versierde penalty in het betaald voetbal. Cassierra maakte vanaf elf meter zijn tweede treffer.

Dankzij Kaj Sierhuis werd de slotfase niet bepaald spannend meer, want hij bepaalde de eindstand op 2-5. Spannend was het wel in Nijmegen en Waalwijk, waar NEC en Fortuna Sittard hun potje voetbal speelden. NEC bleef aan de goede kant van de score en won met 2-1 van FC Oss, maar Fortuna speelde gelijk tegen RKC. De gelijkmaker viel pas in de blessuretijd.

Als gevolg daarvan is Fortuna nu een beetje pseudo-koploper. Het staat weliswaar bovenaan, maar het verhaal van vier punten voorsprong is uitgeblazen door de welbekende olifant. Fortuna heeft nu twee punten meer dan Jong Ajax en NEC, maar als die topper straks is overgespeeld kan de stand bovenin er weer heel anders uitzien.

Kortom, het is en blijft ongemeen spannend!