Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huntelaar is bij Ajax ook een beetje ontwikkelingswerker

Klaas-Jan Huntelaar miste dit kalenderjaar twee wedstrijden. Prompt liet Ajax vijf punten liggen en lijkt het niet meer in de race om de titel. Is de spits zo belangrijk? Huntelaar blijft bescheiden, maar probeert de talenten wel vooruit te helpen.

10 april 2018 - 16:24
UsershyraDesktopajax_dataimages23fb45e976c972a7fd548a3c81715df9_normal
Huntelaar plakt er waarschijnlijk nog een jaartje aan vast. © De Brouwer

Helemaal toevallig is het waarschijnlijk niet dat Ajax uitgerekend zonder Huntelaar twee keer niet wist te winnen. De spits zorgt er nog wel eens voor dat de ploeg een wedstrijd winnend afsluit terwijl je anders het idee hebt dat dit nooit stond te gebeuren.

Denk aan beide duels met FC Groningen, maar ook tijdens AZ-uit was de aanwezigheid van ‘The Hunter’ doorslaggevend. Toch beginnen de jaren te tellen, voor de aanvaller. Hij tikt de 34 aan en er komt een moment dat de Ajacieden het zonder hem moeten doen.

“Het belangrijkste is wat je op het veld laat zien. Maar natuurlijk kun je jonge jongens ook een beetje helpen en sturen. Ik vertel hoe ik vroeger iets heb ervaren en wat er voor nodig is om een mooie carrière op te bouwen,” vertelde Huntelaar dit weekeinde aan De Telegraaf.

“De talenten in Nederland worden snel de hemel in geprezen, maar zijn er nog lang niet. Het gaat erom niet te snel tevreden te zijn, meer van jezelf te eisen. Ajax is het begin voor ze van hopelijk een mooie en lange loopbaan,” vervolgt Huntelaar, die waarschijnlijk ook volgend seizoen in de Johan Cruijff Arena actief is.

Als zijn actieve loopbaan erop zit, hoopt Ajax hem te strikken voor een rol in de technische staf. Huntelaar staat hier voor open, maar of dat per direct is? “Ik ga zeker mijn papieren halen, maar wil ook een halfjaartje of jaartje even afstand nemen van het voetbalwereldje.”

“Daarna zie ik het wel. Als ik trainer word, is dat hopelijk bij Ajax. Een fantastische club, waar ik veel aan heb te danken en mooie dingen heb meegemaakt. Nu ben ik nog speler en ligt daar mijn focus op.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >