Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huntelaar dolt terwijl staf worstelt met laatste wissel

Er gebeurde iets opmerkelijks tijdens de slotfase van Ajax - AZ (3-0). Het leek eventjes niet helemaal helder welke wissels er nu moesten worden doorgevoerd. Ons scherpe oog spotte dat ook Klaas Jan Huntelaar zich ermee bemoeide. Reden om navraag te doen.

30 april 2018 - 14:32
UsershyraDesktopajax_dataimages869b7f2b8cd6941c963352dac875edd9_normal
Probeerde Huntelaar soms Sierhuis naar voren te schuiven? © De Brouwer

Door Kevin Van Nunen

Een beetje raar was het wel wat er zich afspeelde op de bank van Ajax tijdens de laatste minuten van de afsluitende thuiswedstrijd van seizoen 2017/2018. Jurgen Ekkelenkamp stond al klaar om in te vallen, maar zat even later weer op de bank. Met zijn trui weer aan. Een kans om hem in te brengen werd zelfs gemist.

Erik ten Hag, Alfred Schreuder en Aron Winter stonden voor de bank druk te overleggen en op een gegeven moment stond ook Huntelaar op. De spits was eerder al gewisseld voor Kasper Dolberg. Op zijn sokken stond Huntelaar te gebaren en merkte hij iets op.

Wat speelde daar? “Oh, we zaten gewoon een beetje te dollen. Ik zat met Aron te dollen, die stond voor de bank en keek om. Ik zei even wat tegen hem, gewoon een geintje,” houdt Huntelaar zich tegenover Ajax Life enigszins op de vlakte.

We spreken daarop het vermoeden uit dat Huntelaar zich op glad ijs begaf door zich met zulke zaken te bemoeien. “Nee hoor, geen glad ijs. Gewoon… Een opmerkingetje. Maar niet iedereen hoeft te weten wat er werd gezegd.”

Uiteindelijk viel Ekkelenkamp in voor Noussair Mazraoui en maakte David Neres in de slotminuut plaats voor Rasmus Kristensen. De warmlopende Jong Ajacieden kregen geen speeltijd, derde spits van dienst Kaj Sierhuis evenmin.

Probeerde je soms nog iets door te voeren?
Huntelaar: “Hahaha.”

We zagen je daarna namelijk met Sierhuis praten...
Huntelaar: “Ik zou het niet weten, ik mag me niet uitlaten over technische zaken."

Tijdens die laatste twee antwoorden zet Huntelaar alvast wat stappen naar achteren. Weg van de verslaggever, weg van de microfoon. Daarna wandelt hij snel terug naar het kleedkamergebied. Einde interview.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >