Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Het grote lekken over Ten Hag is begonnen...

Hoe groot worden de consequenties van de mislukte trainerswissel in de winterstop? Dat lijkt inmiddels een legitieme vraag nu Erik ten Hag – zonder overdrijven – het vertrouwen van bijna alle supporters is kwijtgeraakt en er volop wordt gelekt.

16 april 2018 - 13:37
UsershyraDesktopajax_dataimages82a2f2af57623d23dfa950bfe49a9839_normal
In de bus waar Ten Hag als eerste uitstapt wordt gefluisterd... © Pro Shots

De voetballeiding van Ajax had er in de winterstop, en eigenlijk ver daarvoor, geen enkel vertrouwen in dat het onder Marcel Keizer beter zou gaan, terwijl de trainer toch best een stijgende lijn liet zien met zijn ploeg. Spelers streden ook voor hun trainer.

Van die strijdlust is sinds de winterstop weinig meer over. Het was in eerste instantie even zoeken en soms ging het best goed, denk aan PEC-uit, maar veel vaker volgde een teleurstelling of tegenslag. De laatste weken stapelde zich dat zelfs op.

Teleurstelling en tegenslagen doe je niets aan, maar wanneer je hoort dat afspraken niet worden nagekomen en ziet dat de instelling niet deugt, zijn er dingen aan de hand. Als De Telegraaf artikelen vol kan schrijven op basis van lekken rondom de selectie, weet je ook dat het foute boel is.

Precies dat is wat er maandag gebeurt, daags na de pijnlijke nederlaag (3-0) tegen PSV. Dit alles ondermijnt de positie van Ten Hag, die pas net een paar maanden bezig is. Tijd voor een kleine bloemlezing, zodat iedereen weet waar het wringt.

Wat lezen we zoal? Het irriteert spelers dat er al vanaf woensdag grote partijen van elf tegen elf worden gespeeld. Die partij wordt ook regelmatig stilgelegd omdat looplijnen niet helemaal in orde zouden zijn. Ten Hag zei vrijdag tijdens de persbabbel nog dat de verslaggever van De Telegraaf goed op de hoogte was, ondanks het besloten karakter.

Het schijnt irritatie te wekken dat er wedstrijdbesprekingen van 45 minuten worden gehouden, waarin oeverloos wordt stilgestaan bij zwaktes van de tegenstander. Dat klinkt als een trainer die zijn spelers wil instrueren, maar blijkbaar mist de uitwerking zijn doel. Zeker als het klopt dat Matthijs de Ligt door teamgenoten wordt aangeraden om te vertrekken.

Opvallend is dat besloten trainingen ook een doorn in het oog zouden zijn. Ja, trainingen onder Ten Hag zijn besloten. Maar er gebeurt in dat opzicht weinig anders dan het volgen van een lijn die Ajax diverse trainers terug al insloeg.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >