Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heineken verzorgt horeca-ontwerp nieuwe omlopen Arena

De Johan Cruijff Arena ondergaat een enorme metamorfose. De omlopen op zowel de eerste als de tweede ring worden verbreed, waardoor meer bewegingsvrijheid voor supporters ontstaat. Ook worden de toilet- en horecavoorzieningen flink uitgebreid. Het horeca-ontwerp wordt verzorgd door Heineken Interieur Design.

09 april 2018 - 14:36
UsershyraDesktopajax_dataimages0a1012a05831dddca31b525bbd3087c2_normal
De ruwbouw is af, maar de boel moet nog wel worden ingericht. © Arena

De oostkant van het stadion wordt bij aanvang van seizoen 2018/2019 in gebruik genomen. De boel aan die kant is al zo goed als klaar, maar staat nog wel leeg. Heineken Interieur Design is momenteel druk bezig met het ontwerp voor de horeca.

Als nieuwe partner van het stadion zet bierbrouwer Heineken in korte tijd een aantal ‘uitdagende plannen’ uiteen, lezen we in ‘My ArenA’, het relatiemagazine van de Arena. 

De designtak van Heineken richtte al meer stadions in en heeft ervaring met de specifieke eisen waaraan horeca in dergelijke grote en drukken ruimtes moet voldoen. Ja, er komen diverse bars op de omloop van de tweede ring, maar men houdt bij het ontwerp ook rekening met mogelijkheden voor feesten, seminars en presentaties.

Vanaf de tweede ring kijk je straks door de nieuwe ‘kussengevel’ naar buiten. Voor interieurarchitect Peter Roozeboom levert dat een aardige opdracht op. “De uitdaging is hoe we de ruimte spannend kunnen maken en goed kunnen laten werken voor de Arena,” zo legt hij uit.

“De materialen die bij de bouw zijn gebruikt, zijn staal, beton en glad. Koude materialen,” stelt Roozeboom. “Wij voegen daar softe zaken aan toe die sfeerverhogend werken en iets extra’s toevoegen.” Los daarvan houdt men ook goed rekening met snelle en veilige vluchtroutes.

Op de verbrede omloop van de eerste ring komen straks veel supporters. Roozeboom weet ook dat juist daar veel bezoekers elkaar kruizen. “Juist op kruispunten waar het druk is, moet je zorgen dat de horeca niet in de weg, maar langs de route staat, daar waar de files zijn,” aldus de architect, die hoopt dat de ruimtes zo aantrekkelijk worden dat bezoekers voor en na wedstrijden graag nog even blijven hangen.

Of de nieuwe omlopen, even los van het horecaontwerp, een Ajax-uitstraling krijgen is iets waar we los nog voor jullie achteraan gaan. Wordt vervolgd!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >