Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Eindelijk Johan Cruijff Arena op verjaardag Johan

Het duurde lang. Het duurde zelfs heel lang. Maar daar hebben we het nu niet meer over. Het Ajaxstadion heet vanaf nu officieel Johan Cruijff Arena en daar zijn we vooral ontzettend blij mee!

25 april 2018 - 18:41
UsershyraDesktopajax_dataimages681ef764224f36e5f846ea94bcb87f27_normal
Eindelijk draagt de Arena de naam van Johan. © Pro Shots

Op de dag dat Johan Cruijff 71 jaar zou zijn geworden, werd het logo van de Johan Cruijff Arena onthuld door Frank Rijkaard en drie kinderen van Eberhard van der Laan, oud-burgemeester van Amsterdam.

In de toespraken vooraf werd Van der Laan een aantal keer nadrukkelijk genoemd. De voormalig burgervader speelde volgens diverse betrokkenen een absoluut cruciale rol bij de naamswijziging.

Rijkaard stond samen met de drie kinderen op de middenstip en drukte na een traditioneel aftelmomentje op een rode knop. Met vuurwerk en heel veel confetti zagen de massaal toegestroomde media vervolgens het oude logo op het grote scherm langzaam veranderen in het nieuwe logo.

De aanwezigheid van Rijkaard was bijzonder. Hij speelde bij Ajax twee jaar samen met Ajax’ illustere nummer veertien en nam 22 jaar geleden ook de officiële opening van de Arena voor zijn rekening. Rijkaard noemt het een “bijzonder moment op een emotionele dag".

Een gevoel dat door veel mensen wordt gedeeld. "Alle supporters hebben hier op gewacht. Johan heeft ons zoveel moois gebracht," stelde Rijkaard.

Natuurlijk kwam ook Jordi Cruijff aan het woord, al was het via een video-boodschap op het grote scherm. De zoon van Johan kon wegens verplichtingen bij Macabi Tel Aviv, waar hij technisch directeur is, niet aanwezig zijn. Wel stelde hij in zijn videoboodschap meerdere malen "heel erg trots" te zijn dat het stadion de naam van zijn vader draagt en ook Jordi was Van der Laan duidelijk dankbaar voor diens rol in de naamswijziging.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >