Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - Heracles Almelo

Inhaalrace. Het is een veelgehoord woord in Amsterdam, al is er de afgelopen weken weinig tot niets ingehaald. Het kan natuurlijk dat deze race pas in de laatste bochten beslist wordt. Maar om in ieder geval bij te blijven, hier drie dingen die je moet weten over Ajax – Heracles Almelo.

07 april 2018 - 15:03
UsershyraDesktopajax_dataimages327fe22c4dc4e4846d33283aee4124a1_normal
Heracles won in de eerste speelronde van Ajax. © Pro Shots

Rentree Dolberg
Voor het eerst sinds eind december kan Kasper Dolberg weer minuten maken in het shirt van Ajax. Een hardnekkige voetblessure hield de Deen aan de kant, Dolberg zelf kijkt reikhalzend uit naar zijn rentree. “Het is iets waar ik elke dag aan gedacht hebt."

Hoewel de spits naar eigen zeggen nog niet 100% fit is, wil hij zich graag weer manifesteren, ook met oog op het WK. “Ik weet zeker dat ik dan fit ben, maar ik moet nog wel wat dingen laten zien natuurlijk.”

Heracles zwak in uitduels
Hoewel Heracles nog zegevierde toen de twee ploegen elkaar eerder dit seizoen ontmoetten, zullen de Heracliden met weinig hoop op een goed resultaat afreizen naar Amsterdam. De ploeg uit Almelo presteert namelijk ondermaats op vreemde bodem. Dit seizoen werden er buitenshuis slechts zeven punten behaalt, alleen degradatiekandidaat FC Twente doet het in dat opzicht minder. De tukkers blijven vooralsnog steken op zes punten.

Kanttekening bij bovengenoemd feitje: vier van die zeven punten werden behaald in de laatste twee uitwedstrijden. De ploeg van John Stegeman lijkt zich te verbeteren.

Geen noodrem beschikbaar
Als we een scenario mogen kiezen, kiezen we natuurlijk voor het kampioensscenario waarin Ajax alles wint en PSV nog de nodige punten verspeelt. Mocht zo’n droomeinde niet voor handen zijn, dan in ieder geval geen kampioensfeestje van PSV na de onderlinge confrontatie van volgende week.

Helaas is dit laatste wel realistisch. Als zowel Ajax als PSV dit weekend wint, en PSV wint volgende week van Ajax, dan zijn de Eindhovenaren kampioen. Nogal pijnlijk.

Om dit doemscenario te vermijden is het belangrijk om volgende week te winnen, hetgeen makkelijker gaat met een complete selectie. Maar voor de wedstrijd tegen Heracles staan er helaas vier spelers op scherp, en niet de minsten: Hakim Ziyech, Klaas Jan Huntelaar, Donny van de Beek en Nicolás Tagliafico missen PSV bij een volgende gele kaart.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >