Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Wit gaat sprint na de 2-1 nog wel eventjes voelen

Dani de Wit wist op voorhand dat hij geen negentig minuten zou maken in het kampioensduel van Jong Ajax. Hij verliet het veld precies toen zijn ploeg tegen MVV op achterstand kwam, maar kon even later alsnog juichen. “Zo, die sprint na de 2-1... Die voel ik zondag nog!”

29 april 2018 - 10:33
UsershyraDesktopajax_dataimagesd81600bf68d2f9e313e13bf86fd97282_normal
De Wit drinkt niet en biertjes laten staan kost dus geen moeite. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

De Wit is een van de vaste jongens bij Jong Ajax, maar vanwege de blessuregolf waardoor het eerste wordt geteisterd, wordt hij zondag tegen AZ op de bank verwacht bij de hoofdmacht. Zaterdag een volle wedstrijd spelen en zondag op de bank zitten? Dat is te veel van het goede.

Dus ging De Wit naar de kant. “Het was een zware bevalling, eigenlijk was het gewoon een draak van een wedstrijd. De eerste helft was het niet goed genoeg en dan krijgt MVV een penalty. Ik weet nog steeds niet waarom,” haalt de middenvelder terug tegenover Ajax Life.

Gelukkig kunnen we snel doorschakelen, want De Wits vervanger Kaj Sierhuis zorgde zo'n beetje direct na zijn entree voor de gelijkmaker en even later schoot Mateo Cassierra de ploeg naar het kampioenschap van de Jupiler League.

“Het was wel even een aardig sprintje dat we trokken met z'n allen. Die ga ik voelen morgen,” zegt De Wit met een grote glimlach. “Ik weet niet wat het is. Misschien een beetje geluk, in de eerste helft raken we ook twee keer de paal. Nu kom je met 0-1 achter en moet je nog een keer extra gas geven.”

“Gelukkig staat Kaj op de goede plek, zoals wel vaker dit seizoen. Het was vooraf afgesproken dat ik na een uurtje zou worden gewisseld. Ik weet niet wat het zegt dat het daarna wel lukt, het maakt mij niet uit, haha. Ik sta er het liefst in als we winnen, maar ben net zo blij. We zijn een team. Vorige week tegen FC Volendam had ik een belangrijk aandeel, nu doet Kaj het.”

De Wit roemt het collectief bij Jong Ajax, want dat heeft volgens hem de doorslag gegeven. “Het collectief schiet me gelijk te binnen. Matusiwa en ik gaan eruit en wij zijn toch twee sterkhouders, maar het zakt niet in. Het ging misschien wel beter en ze schieten er twee ballen in.”

“Ik schrok er een beetje van dat we dit seizoen 45 spelers hebben gebruikt, want voor mijn gevoel speelden we meestal met hetzelfde team. Door een trainingskamp stond er in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard een heel ander elftal. Dat tikt wel aan. Verder speelde altijd hetzelfde team.”

“Je kunt deze titel niet afdoen met: de sterke gasten van het eerste elftal hebben het voor Jong Ajax gedaan. Dat vind ik zwaar onterecht. Het is gemakkelijk om zoiets te roepen. Daar ben ik het niet mee eens, ook niet met het idee dat Jong Ajax zorgt voor competitievervalsing.” 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >