Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Ligt vindt fakkels schandalig en sprint naar Neres

Matthijs de Ligt was tijdens de uitwedstrijd tegen PSV niet alleen maar met voetballen bezig. De aanvoerder zonder band probeerde kort na de 3-0 het uitvak tot bedaren te brengen en herinnerde David Neres eraan om de meegereisde fans te bedanken.

16 april 2018 - 11:08
UsershyraDesktopajax_dataimages0354791505ac09d34299af4bceabfe28_normal
De Ligt snapt de frustraties, maar tracht ook de supporters te kalmeren. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Wat vooraf werd aangeduid als de topper tegen PSV draaide voor de Ajacieden uit op een grote sof. Er werd weliswaar geen erehaag gevormd, de spreekwoordelijke rode loper lag uit vanaf het moment dat het veld werd betreden.

Het meest pijnlijke moment van de middag was voor De Ligt het cynische gejuich toen PSV de bal rondspeelde na de 3-0, maar er gebeurde nog meer. De verdediger vindt het bijvoorbeeld onacceptabel dat er brandende fakkels op de eerste ring werden gegooid.

“Het gooien van vuurwerk is natuurlijk onacceptabel. We hebben heel goede, geweldige fans, maar dit hoort niet op een voetbalveld thuis. Vorig seizoen gooide Standard Luik fakkels in het Ajaxvak en daar spraken we schande van, dus dat moeten we nu ook doen,” verklaart De Ligt tegenover Ajax Life.

Ondanks het wangedrag van een deel van de meegereisde supporters vond De Ligt het nog wel belangrijk om het uitvak – of wat daar nog van over was – te bedanken voor de support die in het Philips Stadion werd geboden.

Hij haalde Neres er speciaal voor terug. De Braziliaan wilde het liefst zo snel mogelijk richting kleedkamer om niets mee te krijgen van het feestgedruis van PSV, waarop De Ligt een sprint van dertig meter inzette om de aanvaller naar het uitvak te sommeren.

“De supporters komen, ondanks de slechte uitgangspositie, naar Eindhoven om ons te steunen en hoe dan ook, hoe kansloos je ook verliest, je moet de moeite nemen om ze te bedanken voor hun komst,” aldus De Ligt. “Ik denk dat David dit even was vergeten, maar het was zaak om het team bij elkaar te roepen en de supporters te bedanken.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >