Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Ligt: 'PSV heeft niet voor niets zoveel punten'

Het is niet de vraag of PSV kampioen wordt, maar wanneer. Zondag krijgt de lampenclub de eerste kans om te schaal te bemachtigen, uitgerekend tegen Ajax. Matthijs de Ligt ziet dat echter niet zitten en zal er alles aan doen om een Eindhovens feestje te verpesten.

11 april 2018 - 12:00
UsershyraDesktopajax_dataimages082f89f0da9b3cdaed68febb718e7023_normal
Van Locadia heeft De Ligt zondag in ieder geval geen last. © Pro Shots

Als er nog hoop op een titelstrijd was, is deze na de bizarre overwinning van PSV op AZ wel verdwenen. Opnieuw wist PSV in de slotfase van de wedstrijd aan het langste eind te trekken, iets wat De Ligt al vaker zag gebeuren: “Na de wedstrijd van PSV tegen Heracles in januari, waarbij ze in de blessuretijd wonnen, zei ik dat ik nooit meer naar PSV zou kijken. Maar dat is me niet gelukt, ik wilde het tegen AZ toch graag zien,” aldus de verdediger tegenover Voetbal International.

De Ligt heeft geen zin om zich druk te maken over het niet zo zinderende spel van PSV: “Ze hebben niet voor niets zoveel punten. We moeten de schuld bij onszelf zoeken. Het is onze fout dat het gat zo groot is. Zondag moeten we daar iets aan doen.”

De verdediger speelde al vaker in de jeugd van Ajax kampioensduels, alleen stond zijn ploeg er toen beter voor op de ranglijst: “Het gevoel is wel bekend. Het zijn bijzondere wedstrijden, waarbij je extra motivatie voelt. Ik heb nog nooit ervaren dat de andere ploeg kampioen kon worden.”

De realiteit is nu eenmaal dat er een kans bestaat dat PSV in het onderlinge duel met Ajax de titel pakt, en dus zal de club uit Eindhoven extra gemotiveerd zijn: “Ze zullen er vol op willen knallen. Het is aan ons om daar het beste antwoord op te vinden. We moeten winnen, aan één punt hebben we niets.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >