Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Brands (PSV) vertelt over zijn andere kijk op geld dan Ajax

Het is Ajax ondanks een eigen vermogen van 175 miljoen euro niet gelukt om kampioen te worden. De rijkste club gaat er meestal met de schaal vandoor, maar het lukt Ajax al vier seizoenen op rij niet. Dan wordt het interessant om te kijken hoe PSV het flikt.

17 april 2018 - 16:16
UsershyraDesktopajax_dataimagesffa01c635442c2cbad0d1b7ae3b6d23f_normal
Het verschil is niet alleen dat PSV zondag beter zijn best deed. © Pro Shots

Helaas vinden we die interessante teksten terug in de kampioensspecial van PSV, die Voetbal International in elkaar timmerde. De lampenclub won zondag in een direct gevecht met 3-0 van Ajax en is al niet meer te achterhalen.

PSV won 26 van de 31 wedstrijden die het tot dusver speelde en verzamelde daarin tien punten meer. Dit zijn prachtige cijfers, waar Ajax niet tegen weet op te boksen. Het is tijd om ons licht op te steken en in ieder geval oog te hebben voor het werk van Marcel Brands.

Technisch manager Brands begint ieder seizoen met een tekort van enkele miljoenen, waardoor het noodzakelijk is om spelers te verkopen. Zonder de verkoop van spelers maakt Ajax trouwens net zo goed verlies, dus daarin zit het grote verschil ‘m niet eens.

“We moeten kampioen worden omdat we PSV zijn,” antwoordt Brands op de vraag van VI of de schaal ook uit financieel oogpunt kampioen moest worden. “En tegenwoordig heb je nog niks als je de titel pakt, want we stromen in de Champions League niet meer rechtstreeks in.”

“Ik heb altijd het standpunt gehad dat het kapitaal op het veld moet staan om te kunnen presteren en je doelstellingen te kunnen halen. Het is fantastisch dat Ajax zo veel geld op de bank heeft, maar het is belangrijker om kampioen te worden, denk ik. Supporters verwachten dat ook van ons.”

Overigens bestaat de kans dat PSV binnenkort ook een wat dikkere bankrekening heeft, want mannen als Luuk de Jong, Hirving Lozano, Jeroen Zoet en anderen kunnen best eens vertrekken. Het schijnt wel dat er nog diverse tekorten moeten worden weggewerkt.

En ook Brands zelf staat trouwens in the picture, bij Everton. Daar wordt snel meer nieuws over verwacht.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >