Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bergsma hoopt dat titel Jong Ajax wel iets goed maakt

Het is voor Ajax een raar en heftig seizoen geweest waarin slechts de titel van de Jupiler League werd gepakt. Léon Bergsma was er zo’n beetje alle wedstrijden bij en groeide uit tot de constante factor van Jong Ajax. Hij is trots op zijn vele ploeggenoten.

29 april 2018 - 11:48
UsershyraDesktopajax_dataimages3da91c3bf8235db89d75aced2e26ddce_normal
De schaal hoort uiteraard in de handen van de aanvoerder. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Alles bij elkaar had Jong Ajax zo’n 45 spelers nodig om kampioen te worden op het tweede niveau van Nederland, maar het is toch maar mooi gelukt. Het is aan de ene kant nogal luxe uit zo veel spelers te kunnen putten, aan de andere kant mis je vastigheden.

“Het gaat wel om allemaal spelers die in het Ajaxspel passen en hetzelfde denken, maar je mist wel bepaalde vastigheden. We hebben een spelertje of 45 gebruikt, dat is wel echt heel veel, dus het is knap om alsnog kampioen te worden,” meldt Bergsma aan Ajax Life.

“Of dit iets goedmaakt? Voor mij wel, voor de club ook. Als je kijkt hoeveel supporters er naar De Toekomst komen om dit feestje met ons te vieren. Dat is mooi. Ik hoop dat dit voor iedereen geldt die Ajax een warm hart toedraagt en dat het eerste volgend seizoen kampioen weet te worden.”

Bergsma is volgens eigen zeggen zo’n beetje de enige Jong Ajacied die niet was bevangen door de zenuwen van een kampioenswedstrijd. “De moed zakte wel een beetje in mijn schoenen,” aldus de aanvoerder, die MVV op 0-1 zag komen uit een ongelukkige penalty.

“Maar ik moet zeggen dat ik zelf weinig zenuwen heb gehad. Ik merkte wel dat ballen niet aankwamen die normaal wel aankomen. We speelden halve ballen, verkeerde aannames. Er zat angst in de ploeg, maar na de 0-1 gooiden we alle schroom van ons af en gingen we weer voetballen. Het is knap hoe we onszelf wisten op te richten.”

Het oprichten is voor Bergsma simpel van het collectief dat Jong Ajax vormt. “Het was echt geweldig. Ik kreeg vanuit het publiek mee dat Fortuna Sittard op 1-0 stond, dus we moesten wel. Binnen een minuut was het raak met Kaj Sierhuis, die altijd op de goede plek staat.”

“Het was goed gedaan van Mateo, die goed zijn lichaam gebruikte, en dan staat Kaj altijd op de goede plek klaar om te scoren. Even later maakte Mateo de 2-1. Och, die sprint tot de cornervlag! Daar krijg je energie voor honderd van. En dan moet je het vasthouden, dat hebben we gedaan.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >