Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bergsma heeft nog geen idee wat Ajax met hem van plan is

Te midden van zo’n 45 spelers was Léon Bergsma dit seizoen bij Jong Ajax de constante factor. De aanvoerder kwam tijdens 33 wedstrijden in actie en vormde achterin het slot op de deur. Toch heeft Bergsma geen idee of hij volgend seizoen nog bij Ajax voetbalt.

30 april 2018 - 16:02
UsershyraDesktopajax_dataimages4a74b5a2f3f2ecbb54086a66775507ce_normal
Het feestje bij Bergsma was er in ieder geval niet minder om. © Ajax Images

Door Kevin Van Nunen

Jong Ajax laat tot dusver ieder jaar een stijgende lijn zien en nu is het hoogste punt bereikt. De ploeg van Michael Reiziger werd zaterdag voor eigen publiek kampioen door MVV in een spannende wedstrijd met 2-1 te verslaan. De ontlading was groot.

Maar er werd ook vooruit gekeken, want kampioen worden met Jong Ajax is leuk, maar ambities van talentvolle voetballers gaan verder dan dat. “Dit staat geweldig op je cv,” erkent Bergsma tegenover Ajax Life.

De toekomst van de 21-jarige verdediger is onzeker en ook al heeft Ajax een optie om zijn aflopende contract te verlengen, zelfs dat zegt niet alles. “Ik wil hogerop en als ik niet de stap naar het eerste elftal kan maken, moet dat misschien elders.”

Bergsma verwacht binnenkort met de clubleiding in gesprek te gaan en rekent erop dat de optie inderdaad wordt gelicht, maar het gekke is dat hij al een tijdje niet meer met het eerste elftal meetraint. Dat was onder Marcel Keizer nog vaste prik.

“Het is duidelijk dat ik de ambitie heb om richting de eredivisie te gaan. Onder Erik ten Hag krijg ik minder kansen dan onder Keizer. Ik ben een beetje weggebonjourd en train niet meer met het eerste mee. Als dat zo blijft, is er, denk ik, genoeg interesse van andere clubs en vervolg ik mijn carrière daar. Er is nu genoeg tijd om een beslissing te nemen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >