Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bergsma en De Wit dragen titel Jong Ajax op aan Nouri

Het ging vooraf over spelers die niet meededen, het ging na het uitreiken van de schaal ook over een Ajacied die niet bij het kampioensfeestje kon zijn. We hebben het natuurlijk over Abdelhak Nouri. Hij ontbrak, maar werd niet vergeten. Léon Bergsma en Dani de Wit spraken mooie woorden.

29 april 2018 - 09:51
UsershyraDesktopajax_dataimages2e4883ddc741594ef93b7a2840c409c4_normal
Ook Reda Boultam brengt een eerbetoon aan Nouri. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Het was de bedoeling dat het eerste elftal zijn 34ste kampioenschap speciaal voor Nouri zou veroveren, maar die missie kwam dit seizoen niet van de grond. Het in elkaar zakken van de middenvelder had een grote impact en de beloofde inhaalrace kwam er niet van.

Het lukte Jong Ajax wel om kampioen te worden en hoewel de schaal van de Jupiler League slechts een doekje voor het bloeden is, was het feestje op het veld er niet minder om. Tijdens dat feestje werd Nouri gemist, zo gaven Bergsma en De Wit aan.

“Het was een dramatisch seizoen dat al dramatisch begon en dat kon niet goed gaan. Sportief is er nu een beetje licht aan het einde van de tunnel. Deze is voor Nouri. Het werd een dramatisch jaar door wat hem overkwam,” stelde Bergsma tegenover Ajax Life.

“We denken elke dag aan hem en zullen Appie nooit vergeten,” vervolgt de aanvoerder, die vindt dat de schaal wel iets goedmaakt voor de club. “Als je kijkt naar de supporters die hier naartoe kwamen om een feestje te vieren... Ik hoop dat dit voor iedereen geldt die Ajax een warm hart toedraagt en dat volgend seizoen het eerste elftal kampioen wordt.

Ook De Wit stond in gesprek met Ajax Life stil bij het ontbreken van Nouri in het feestgedruis. “Het is nog steeds ontzettend pijnlijk. Dat werkte begin dit jaar door naar het eerste elftal en naar Jong Ajax. De hele club was in rouw, want dat voel je gewoon als je zo lang met een jongen samenspeelt. Deze titel is voor hem.”

“We wilden met het eerste de 34ste pakken, maar nu doen wij het. We hebben het er wel over gehad onderling, maar je moet je focussen op een wedstrijd en niet te ver gaan in emoties. We hebben niet zozeer uitgesproken dat we het voor Nouri gingen doen, maar we hebben hem wel altijd in onze gedachten gehouden. Gelukkig is het ons gelukt.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >