Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bandé wil zich snel aanpassen door hard te werken

Hassane Bandé meldde zich maandagochtend voor het eerst op sportpark De Toekomst om mee te trainen met zijn nieuwe ploeggenoten. De vervroegde verhuizing naar Amsterdam kwam vrij onverwacht, omdat Ajax recent nog liet weten dat Bandé ondanks de degradatie van zijn oude club KV Mechelen, niet eerder bij de selectie zou aansluiten.

25 april 2018 - 10:57

Mechelen degradeerde direct uit de hoogste divisie van België en hoeft dus logischerwijs geen play-offs meer te spelen. “We spelen geen wedstrijden meer en daarom train ik alvast mee. Zo kan ik mij goed aanpassen,” aldus de Burkinees tegenover de draaiende camera van AjaxTV.

De winteraankoop zag dat niet alleen Mechelen het moeilijk had, ook zijn nieuwe club zit in een lastige periode. “Ik heb het duel met PSV gezien. Dat was een moeilijke wedstrijd, maar nu is het seizoen bijna voorbij.”

Bandé wil het liefst, net als vele anderen, alvast vooruitblikken op het volgende seizoen. “Ik ga hard werken om mij voor te bereiden op volgend seizoen. Ik hoop dat we het dan beter doen dan nu. Ik moet mij verder aanpassen maar daar heb ik de tijd voor, dus dat komt wel goed.”

Dennis van Wijk liet eerder al aan Ajax Life weten dat hij nog genoeg verbeterpunten bij de aanvaller ziet. “Hij moet met kritiek leren omgaan, anders heeft hij volgend seizoen bij Ajax een groot probleem,” doelde zijn vorige trainer op het kritische Ajaxpubliek.

Bandé krijgt de laatste twee wedstrijden van het seizoen uiteraard geen speelminuten. Zijn contract gaat formeel pas per 1 juli 2018 in, en dus traint hij tot die tijd mee met de A-selectie, om zo vast te wennen aan zijn nieuwe ploeggenoten en het Ajaxspel.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >