Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Als grote club moet je ook groot kunnen verliezen

De afstraffing die Ajax zondag kreeg in Eindhoven was er eentje die iedereen met een Ajaxhart pijn deed. Heel veel pijn. Toch moet je grote tegenslagen waardig incasseren en daarin ging het zondag bij een aantal lieden flink mis.

16 april 2018 - 12:18
UsershyraDesktopajax_dataimages08697ab48ea04f7dec69c151e8fe63f2_normal
De afstraffing tegen PSV doet pijn bij iedereen met een Ajaxhart... © Pro Shots

Als Supportersvereniging Ajax begrijpen we uiteraard dat er frustratie is. Boosheid ook. Alles wat Ajax is, verliet Eindhoven met de staart tussen de benen. Met nog meer eelt op de Ajaxziel. Er kon nog wel wat bij.

Het was een schaamtevolle vertoning op veel fronten en niet alleen op het veld. Ook ernaast. Daar balen wij als supportersvereniging enorm van. Als grote club moet je immers ook groots kunnen verliezen. Natuurlijk mag je emoties tonen, maar een aantal individuen lukte dat niet, met het risico dat mensen schade werd berokkend.

Fabian Nagtzaam, directeur-bestuurder van Supportersvereniging Ajax baalt net zo hard als alle Ajacieden. Maar hij vindt ook: “Bij een echte topclub, en dat wil Ajax zijn, hoort dat je ook waardig kunt verliezen. Je hoeft niet gelaten te zijn, je mag best emoties hebben. Verliezen doet pijn. Maar wat doen we met deze pijnlijke lessen?”

“Afreageren op de spelersbus en brandende fakkels op supporters van de tegenstander gooien is, vinden wij, niet de oplossing. Hard werken, de borst vooruit en met z’n allen er weer bovenop komen, dat is wat nodig is. Ook voor ons als supporters.”

De uiteindelijke oplossingen moeten komen vanuit de club zelf. Daar is veel werk te verrichten. Ajax moet er alles aan doen weer Ajax te worden. Supporters kunnen daarbij helpen.

Nagtzaam: “Het is sowieso goed als wij als supporters meer bij de club worden betrokken. We verlangen meer open communicatie vanuit de club, die voor iedereen zichtbaar is. Informeer je volledige achterban over wat er bij de club speelt.”

“De kilheid die veel Ajacieden al een tijdje voelen, moet doorbroken worden,” vindt Nagtzaam. “Hoe? Door bijvoorbeeld meer open trainingen, supporters als klankbord bij beleidsbeslissingen, en wanneer mogelijk inzet van spelers en stafleden op bijeenkomsten, om supporters dichterbij de club te brengen en vooral te houden.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >