Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen plaatst zich in blessuretijd voor bekerfinale

Het begint vaste prik te worden dat Ajax Vrouwen zich kwalificeert voor de KNVB-bekerfinale. Ook dit seizoen is het gelukt, maar vraag niet hoe. Of doe ook maar wel, anders is dit bericht voor niets. De winnende tegen sc Heerenveen (0-1) viel in blessuretijd.

29 april 2018 - 20:44
UsershyraDesktopajax_dataimages624c1bd639cbf89de29cad87ea845cb6_normal
Ajax Vrouwen gaat alweer voor de vijfde keer een bekerfinale spelen. © Sjoerd Tullenaar

Ajax Vrouwen is koploper van de eredivisie terwijl Heerenveen in de kampioenspoule onderaan bungelt, maar desalniettemin was het spannend. De Friezen wisten goed tegenstand te bieden en dat ook lang vol te houden.

De halve eindstrijd leek op een verlenging af te stevenen, maar daar dacht Toni Payne net even anders over. Payne kopte op aangeven van Inessa Kaagman tegendraads binnen en daarmee was de wedstrijd direct beslist.

Het door blessures gehavende Ajax Vrouwen had het mede zo zwaar omdat het een groot deel van de tweede helft als tiental afwerkte. Desiree van Lunteren werd kort na de hervatting met een rode kaart van het veld gestuurd wegens een te felle tackle.

Ajax Vrouwen mag op voor het verdedigen van de KNVB-beker en dat gebeurt tegen PSV. Vorig jaar waren de Ajacieden met 2-0 te sterk voor de ploeg uit Eindhoven. De finale wordt 2 juni gespeeld op sportpark De Westmaat in Spakenburg.

Alles bij elkaar wordt het de vijfde keer dat Ajax Vrouwen de bekerfinale speelt. Als er wordt gewonnen, is de balans veroverde bekers ook nog eens positief. Het kan namelijk de derde keer worden dat de beker mee teruggaat naar De Toekomst.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >