Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax bevestigt schade aan kruisband bij Veltman

Waarvoor we met z’n allen al vreesden is maandag waarheid geworden: Joël Veltman heeft de voorste kruisband van zijn rechterknie gescheurd. De aanvoerder wordt spoedig geopereerd en daarna wacht een revalidatie van zes tot negen maanden.

23 april 2018 - 17:11
UsershyraDesktopajax_dataimagesc63de8ffd3c4f54696e372c0f3e0db1e_normal
Het kan zomaar dat Veltman pas in 2019 weer voetbalt... © Pro Shots

Veltman moest tegen VVV-Venlo na ruim een halfuur spelen het veld per brancard verlaten en we wisten toen allemaal al dat het ging om een zware knieblessure. De aanwijzingen hiervoor stapelden zich daarna verder op.

De gevreesde bevestiging liet even op zich wachten. Dat gebeurt wel vaker als het gaat om kruisbandletsel, maar uiteindelijk kwam Veltman er niet onderuit. Hij moet zeker een halfjaar revalideren en dat kan wel eens oplopen tot negen maanden.

Het is voor Veltman de tweede keer dat sprake is van een beschadiging aan een kruisband. De vorige keer dat hij werd getroffen door zwaar knieletsel, was hij nog A-junior en kwam hij misschien wel sterker terug dan voorheen.

Hopelijk lukt dat nu weer, want het is niet altijd gezegd dat je na zo’n zware blessure terugkeert op je oude niveau. De 26-jarige Veltman had zijn zware kwetsuur niet op een slechter moment kunnen oplopen, in wat toch al een rampseizoen is.

De verdediger raakte bij Ajax zijn basisplaats kwijt, raakte uit beeld bij het Nederlands elftal en slikte met Ajax de ene na de andere sportieve teleurstelling. De hoop op een transfer was groot bij Veltman, maar al die plannen kunnen in de ijskast.

Schrale troost is dat zijn contract doorloopt tot medio 2020 en hij dus niet zonder club thuis komt te zitten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >