Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Niets meer over van grote woorden bij de spelers van Ajax...

De totale afgang voor Ajax was na negentig minuten voetbal in Eindhoven wel compleet. Het uitvak was al half verlaten en de Ajaxspelers zochten na afloop naar woorden en verklaringen voor een wanprestatie.

16 april 2018 - 10:35

Ook de Ajaxspelers wilden na het laatste fluitsignaal het liefst snel naar de kleedkamer. David Neres bijvoorbeeld was al onderweg, maar Matthijs de Ligt haalde de Braziliaan met een sprint terug en stuurde hem subiet naar het uitvak. Justin Kluivert en De Ligt stonden daar nog het langst stil om de meegereisde aanhang onder ogen te komen.

Donny van de Beek sprak na de 3-0-nederlaag tegenover Voetbal International klare taal. De middenvelder sprak woorden waarin menig supporters zich zal herkennen: “Dit was echt een vernedering en het doet hartstikke pijn. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Iedereen zit er doorheen, we balen ontzettend.”

Zijn collega Klaas Jan Huntelaar wist het allemaal ook niet zo goed, in gesprek met Fox Sports. “Ik heb eigenlijk niet zoveel te vertellen. Deze emotie moeten we omzetten naar volgend jaar om sterker terug te komen. Met of zonder Huntelaar? Dat gaan we zien,” aldus de spits, die er ook in Eindhoven amper aan te pas kwam.

“In het begin was het van beide kanten vooral lange ballen,” vervolgt Huntelaar. “Wij gingen iets meer voetballen en kwamen er soms doorheen, maar we gaven het zelf weg. Uiteindelijk koop je er niets voor en respect voor PSV.”

Ook voor Joël Veltman waren de druiven zichtbaar flink zuur. De aanvoerder stapte, samen met Hakim Ziyech, bij de Johan Cruijff Arena als eerste uit de bus om teleurgestelde supporters toe te spreken, maar gaf anderhalf uur eerder bij Ajax TV al tekst en uitleg.

De pijn was van het gezicht van de Ajacied af te scheppen: “Dit is vreselijk. In het hol van de leeuw ga je ten onder. Je probeert nog op vier punten te komen, maar dan verlies je bij de ‘mannen’ van Eindhoven. Dat is super pijnlijk. Je hebt geen schaal en geen prijs. Dat je voor de tweede plek moet gaan vechten met AZ is Ajax-onwaardig.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >